Karmøygeddon 24

Satanika "Nightmare"

av steinar selstø

960246 643047765733597 763417309 NSelskap: Iron Shiled

Release: 15.01.2014

Blackthrash fra Italia klinger i utgangspunktet ikke spesielt godt, men man skal da vel ikke være fordomsfull, skal man vel?

I tilfellet Satanika stemte dog antagelsen godt. Nightmare er lite å rope hail satan for. Igjen, som ved Thrash Bombz fra samme selskap, er lyden ikke bra. Her er det faktisk enda verre. Spesielt trommelyden er helt krise. Det låter tamt som pokker av hele skiva, og det trekker det materialet kraftig ned. Ned i søla.

Igjen er også vokalen et ankepunkt. Ikke begge variantene man benytter, men den rene vokalen som dukker opp i Mask of satan er forferdelig. Heldigvis finnes den kun i denne låta, og den preger dermed på ingen måte skiva. Den grimme vokalen som er mest brukt er standard, men veldig solid.

Materialet er gjennomgående uptempo og drivende. Man krydrer med noen samples jeg antar er hentet fra ymse filmer. Dette funker fint. Inspirasjoner fra gammel heavy metal kan man også tydelig finne, blant annet i Steel aggressor. Dette skaper større bredde og er absolutt et gode. Låtene innehar plenty av råskap og attityde, og noen kurante gitarsoloer er det funnet plass til. Dessverre ødelegger altså lyden mye av det som kunne vært ålreit. Fete riff, åpenbart en viktig del innen alle former for metal og ikke minst svartmusket thrash, er også en mangelvare.

PS! Bandet har for øvrig covret Nocturnal Breed på vinylversjonen av denne skiva. Nordmennene er en ålreit referanse.

3/10

Tracklist:

  1. Electro-Shock 
  2. Mask of Satan 
  3. The Black Queen 
  4. Blood Orgy of the She-devils 
  5. The Executioner 
  6. Steel Aggressor 
  7. Deathwitch Possession 
  8. Sacrifice the Bitch 
  9. Carnal Violence 
  10. Devil's Reject