210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Scar Symmetry "The Singularity..."

av yngve

The Singularity Phase 1 Neo Humani 28187219 FrntlFull tittel: "The Singularity: Phase 1 Neo Neohumanity"

Selskap: Nuclear Blast

Release: 03.10.14

På åpningssporet fikk jeg krisefølelse. Hva i all verden var dette for noe? Pomprock?

Svenskene har jo levert en del hardt, men også med melodibruk som en viktig faktor. Men hadde de dratt det for langt denne gangen? Heldigvis var det kun i åpningsfasen dette pomp-opplegget snek seg inn, det tok bare få minutter før de snudde det hele til noe hardere. Men på tross av å ha growl som ett av virkemidlene, og en del hissige riff og rytmer, er det et ufarlig band vi har med å gjøre - slik jeg ser det.

Det er et bra band i sin sjanger. Det er mange instrumentale innslag av høy kvalitet, lyden sitter, drivet er der titt og ofte, men summert sitter jeg altså igjen med en totalfølelse av at de er litt tøffe i trynet. Et progressivt band som liker å ha ett bein i det vakre og melodiøse, og det andre i extremmetallen. 

Scar Symmetry@Facebook

Nå er ikke dette et nytt band, og dere som kjenner til gjengen har nok allerede gjort dere kjent med denne skiva. Jeg angrep denne uten å høre meg opp på det eldre materialet, og prøvde å lytte på albumet som et isolert, nytt slipp, da fikk deg tankene jeg til nå har luftet. 

Kanskje prøver de for hardt å sy sammen pakken sin? Det høres av og til ut som om de vil ha med alt, at de ikke helt ser selv at et noen ganger blir litt mye, litt mange stilvarianter.

Men, det er et ok slipp, det er det ingen tvil om. For meg falt det bare litt mellom to stoler. 

6/10

Tracklist

  1. The Shape Of Things To Come
  2. Neohuman
  3. Limits To Infinity
  4. Cryonic Harvest 
  5. The Spiral Timeshift
  6. Children Of The Integrated Circuit
  7. Neuromancers
  8. Technocalyptic Cybergeddon