Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Shining, ny singel, hør den her!

av yngve

Her er låten nroske Shining slapp i dag:

***

Nyhet fra 22.09.15:

På fredag kommer det ny singel fra norske Shining.

Det er Oda@Missfixit PR som tipser oss om dette. Låten er 'Last Day', som jeg i skrivende stund ikke har hørt, men jeg vil vel tro at det vanlige gjelder med Shining, man vet aldri hva som kommer - man må bare gjøre seg klar. Album kommer 16. oktober, mer om det i presseskrivet under.

Konserter i Oslo (Parkteateret 28. november) og Bergen (Hulen 3. desember) bør noteres om du er hypp på å få med deg bandet live.  I mellomtiden kan du jo sjekke ut konsertklippet fra Øyafestivalen for et par år siden?

Sakset fra pressemelding

Fredag 25. september er det klart for andre smakebit fra Shinings kommende album, International Blackjazz Society, som slippes i oktober og feires med en Europaturné. På singelen Last Day har bandet skrudd opp tempoet flere hakk. Låta oser av innestengt aggresjon som manifesteres i Munkebys sylskarpe og karakteristiske vokal, fremført med et stjernelag av musikere som leverer med industriell presisjon.

Shining er anerkjent som pionerene bak sjangeren blackjazz, hvor eksperimentell metal møter jazzens verden i et kontrollert musikalsk kaos. Bandet er også kjent for sine energiske og eksentriske live-opptredener, og da de i sommer spilte konsert på fjellhyllen Trolltunga 700 m.o.h., ble videoen plukket opp av Reddit og spredde seg som ild i tørt gress verden over.

Shining Promo 1 Foto Alexander Benjaminsen"Etter å ha spilt denne låta live på et par konserter har vi fått utrolig gode tilbakemeldinger fra publikum. Last Day har litt av den samme driven som låta The One Inside fra vårt forrige album One One One, som har blitt kåra til en av våre beste live-låter, og det lover jo godt for denne singelen" forklarer Jørgen Munkeby med et lurt smil.

Shinings lydbilde er kjent for å være i stadig utvikling og bandet har aldri vært redde for å eksperimentere, være innovative og gå nye veier. Deres andre singel Last Day handler om være tro mot seg selv og holde fast ved det man ønsker å uttrykke.

"I perioden da jeg skrev denne låta, var det veldig mye pågang fra fans som hadde ulike ønsker om hvordan vårt neste album skulle være. Det var delte meninger om vi skulle gå tilbake til lydbildet som på Blackjazz, ha catchy rockelåter som på One One One, eller mer studiokunstmusikk som på Grindstone. Men for meg var det veldig viktig å skrive låter i den stilen som kom naturlig, uavhengig av alle innspill. Det er det refrenget Until my last day, I’ll go my own way handler om. Der hvor Blackjazz var konfronterende og eksperimenterende uten sidestykke, og One One One var mer konsis og fokusert, er vår nye plate mer variert og inneholder elementer fra begge ytterpunkter" avslutter multi-instrumentalist, vokalist og låtskriver Munkeby.