Karmøygeddon 24

Skaarv i studio

av yngve

3998cBandet er i studio, plateslipp ligger i kortene. De forteller til Heavymetal.no at de "...nettopp har vært i Ocean Sound Recordings, og gir ut vår første fullengder om et par måneder." 

Bandfotograf: Olav Øiehaug

Bandet, som er fra, Møre og Romsdal, inkluderer følgende besetning:

André Iversen Peter vokal
Kurt Idar Harnes gitar
Øyvind Vasstein gitar
Arne Martin Harnes trommer
Frank Ulla bass

"Sjangermessig spiller vi en slags groove-/sludgemetal, og kan lydmessig oppfattes som tungt, seigt, med nedstemte gitarer og rå vokal" forteller de. Og da har du kanskje noen tanker om hvordan det låter. Vi leser videre at musikken er "...veldig riffbasert, ofte med gitarharmonier, noe man kan høre på EP’en Seed of Justice som bandet gav ut i 2015."

Les anmeldelse av den HER .

"Bandet har hentet en god del inspirasjon fra band innenfor samme sjanger som Down og Crowbar, og hentet mye inspirasjon fra band som Pantera, Entombed og en liten dæsj med Opeth, for å nevne noen."

Seed Of Justice

"I 2015 lanserte Skaarv sin debut EP Seed of Justice via Kelp Forest Records (eget plateselskap) og Indigoboom. Skiva høstet gode kritikker fra flere plateanmeldere, og fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra P3 sitt radioprogram Pyro. EP’en ble spilt inn i Skaarv sitt øvingslokale, samt i ett av bandmedlemmenes eget hjemmestudio. Iver Sandøy fra Solslottet Studio i Bergen, ble også med på laget.
Iver, som også har jobbet mye med Sahg og Enslaved, har både lokal tilknytning og familiære forhold til vokalisten. Han ble selvskreven produsent, og stod også for miksing og master."

"Olav Iversen (Sahg) stod for briljant design av coveret. Selvsagt får'n si, siden han også er familie."

Nytt album

"Låtene er allerede blitt spilt inn hos Ocean Sound Recordings i hjemfylket, og som produsent har bandet igjen fått Iver med på laget. Han skal også stå for miksing og mastring som før.

Stilmessig blir det en videreføring av EP'en, men MYE mer saltvann i trommene og fjøredunst i gitarene. Samtidig som det meste av platen blir en slosprengt og kveisfylt gugge, vil man også merke en mer jordnær, ektefølt sjel ved deler av platen."

Slippdato er ikke på plass, men rundt årsskiftet skulle visstnok være en greie knagg.

Skaarv@Facebook