Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Slabdragger "Rise Of The Dawncrusher"

av yngve

Slabdragger 700x700Selskap: Holy Roar Records

Release: 26.02.16

Slabdragger, smak på navnet....

Det oser tyngde, sludge, doom, skitt, grøft...og det er det også. 

Slabdragger@Facebook 

Jeg skal være forsiktig med å uttale meg om hva folk røyker, men la oss si at musikken låter som om bandet sitter i et heller røykfullt lokale og jammer tung sludgecore. Og ikke tenk core som i hardcore, men det er noe av dette i sømmene. Hovednerven er dirty space sludge. En del av vokalen er ganske hard, men det kommer sjelden helt til overflaten da musikken flyter rundt i sin groovy verden. Stemmebruken er ok, ikke en voldsomt oppfinnsom herremann, men det er slik det skal være.

Miksen er ikke lett å skjønne, men det kler bandet. Den favoriserer gitaren litt, som er oldschool, litt rufsete, vokalen legges litt lavt, det er brukt en del sampler, eller kanskje skrur de på ekte saker, gamle bokser og effekter? I dag er det vanskelig å vite, men de ser ut som et band som gjerne har kjelleren full av gamle instrumenter, som ikke nødvendigvis er vasket rene nylig.

Denne stilen er spesiell, og for spesielt interesserte, men gir du de en åpning, er det absolutt mye å hente her. Jeg liker slikt, men i lengden er det nok musikk mer for de som, vel, røyker sokkene eller tilbringer hele dager i en sliten sofa med nedtrukne gardiner :).

I sitt hjørne av musikkscenen er Slabdragger et organisk monster, og jeg tror de oppnår det de vil med dette albumet; liten kommersiell uttelling og tilfredsstillelse av fansen.

7/10

Tracklist:

  1. Mercenary Blues
  2. Evacuate!
  3. Shroud of Debauchery
  4. Dawncrusher Rising
  5. Implosion Rites