Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Southern DisComfort 2015, nytt bandslipp

av yngve

10923627 10152500844521568 5831385892098491661 NIdag kom to band på plass, da er lineup-en komplett.

Og Madder Mortem er for meg personlig noe av det beste ever, så sammen med et par-tre andre band, kan Southern fort bli en god opplevelse. I tillegg til Madder, kom Rotting Christ på plass.

Da er full lineup slik: 

 • Arkentype
 • Cyanide
 • Den Saakaldte
 • Guardians Of Time
 • Madder Mortem
 • Mental Disaster
 • Primordial
 • Rotting Christ
 • The 3rd Attempt
 • Triosphere

***

Nyhet fra 11.06.15:

Svart bandslipp idag.

Sakset fra pressemelding: 

"Det norske black metal-bandet Den Saakaldte vil avslutte første dag under Southern DisComfort i september! Den Saakaldte ble til under lyset av den femte fullmåne i 2006, etablert av Mikael Sykelig .

I utgangspuktet var dette ett emannsprosjekt, men det ble etter hvert et fullt band med medlemmer fra band som Shining (S), Dødheimsgard og 1349. Både plate- og låttitler indikerer at pessimisme, mørke og depresjon spiller en sentral rolle i musikken deres. Inspirasjon hentes fra oldfashioned black metal, og alt som er dystert."

Den Saakaldte@Facebook

***

Nyhet fra 15.05.15:

Prm Press 4775

Headliner pluss et lokalt band er nå klart, da begynner plakaten til Kristiansandsfestivalen å ta form.

Headlineren som slippes er irske Primordial, et band jeg vet mange der ute setter pris på. 

"Det mistenkes små jubelutbrudd rundt om når denne nyheten kommer folk for øret.. Vi er svært fornøyde med å kunne presentere Primordial som lørdagens headliner under Southern DisComfort 2015!"

Primordial@Facebook

"Siden oppstart i 1987, har Primordial  rukket et par navnebytter (Mortus og Forsaken), utskiftninger i besetningen, bytte av plateselskaper og sågar nærmest et sjangerskifte. Bandet har gått fra death metal til nå å ha funnet sitt eget sound som er inspirert av blant annet band som Venom, Celtic Frost, Bathory m.m, samt andre generasjons black metal og en stor dose tradisjonell irsk folkemusikk. Celtic/folk/black metal(?) om man må definere det? Den dype interessen bandet nærer for sin irske bakgrunn gjenspeiles i musikken.

Primordial har mange utgivelser på samvittigheten, og det til nå siste kritikerroste albumet Where Greater Me Have Fallen kom i fjor.
Bandet har spilt en rekke ganger i Norge tidligere (Inferno 2007, Hove 2008, Blastfest 2015), men nå gleder vi oss til de setter kursen for Kristiansand og Southern Discomfort  i september!!!"

Utkast1 Edited2Det lokale slippet er ingen ringere enn bandet til min gamle Tonka-venn Bernt, nemlig Mental Disaster. 

"For å åpne hele ballet, plasserer vi thrasherne i  Mental Disaster først ut på Kick fredag 11 september. Mental Disaster er ikke ukjent i Southern Discomfort-sammenheng, noen husker kanskje konserten de gjorde på klubbscenen i 2012? Scenen gjorde på ingen måte noe for å yte bandet rettferdighet, så nå gir vi dem en ny velfortjent sjanse på hovedscenen.

Mental Disaster (som ikke må forveksles med Mental Despair), slapp et egenfinansiert album, Let The Demon Speak, i november 2013. De er i gang med fullengder nummer to, som forventes å være på markedet en gang i løpet av 2015. Uansett når det kommer, har man anledning til å høre gutta live på Southern Discomfort 2015."

Mental Disaster@Facebook

***

Nyhet fra 24.04.15:

To nye band er klare til årets Southern DisComfort-festival.

Arkentype og Triosphere adderes til lineup-en. Triosphere kjenner vi jo godt til, Arkentype er bandet trommeslager Simen fra Timewaves har fyrt av - sjekk artikkel om de HER .

Pressemelding: "Bandet som i år skal avslutte første kveld under Southern DisComfort, er ingen ringere enn TriosphereTriosphere er ikke ukjent i SDC-sammenheng, de gjestet festivalen også i 2006 og 2009.
Det norske bandet har holdt det gående siden 2004, og med sine to første album Onwards og The Road Less Travelled, har Triosphere tilegnet seg et fantastisk omdømme verden rundt.

Bandet har hatt det travelt med å turnere Europa rundt med blant andre band som Sonata Artica, Crimson Glory, Kamelot og WASP. I tillegg har de delt scene med Nightwish, Arch Enemy, Jorn og mange flere.

I november i fjor kom Triosphere ut med sitt tredje album The heart of The Matter. Med større selvtillit, særegenhet og modenhet leverer bandet et stykke melodisk metal av solid kvalitet, hvor elementer av power- og progressiv metal, og enkelte elementer fra moderne rock, smis sammen til deres helt eget uttrykk.

Albumet har av flere magasiner og webzines blitt rangert som Årets Album 2014 og blant Årets 10 beste album, og mottatt svært høye poengsummer i anmeldelser verden rundt. Vi gleder oss til et gjensyn med Triosphere fredag 11 september under SDC i år!"

Arkentype er det nok foreløpig heller få som har kjennskap til, men gutta fra henholdsvis Kristiansand (Kjetil Hallaråker – bass og Simen Sandnes – trommer) og Skien (Kevin Augestad – vokal og Simen Handeland – gitar) har ambisjoner om å gjøre Sørlandsposisjonen i det internasjonale metalmarkedet sterkere! 

11144691 10155592482810045 1813626867 O10257383 10152783065880269 1227112373331710020 O

Arkentype som band er aldeles ferskt, men vi kunne se og høre Simen SandnesSouthern DisComfort i fjor, da han briljerte bak trommesettet med bandet Timewaves. Til tross for at de startet opp for et halvt år siden, har de allerede rukket å spille inn et helt album! Bandet har gjort jobben selv, men har å sendt plata til mix og mastering hos Daniel Bergstrand og Dog Out Productions, som har produsert, mixet og masteret for blant annet Meshuggah, Dimmu Borgir og In Flames. Det ferdige produktet er forventet i sommer, og mens man venter slippes en singel i begynnelsen av mai.

Konserten på Southern DisComfort er de første offisielle livejobben som er booket, men i og med at både Simen Sandnes og Kjetil Hallaråker går på konservatoriet, blir deres første livejobb år de skal ha den årlige obligatoriske spilleprøven. Mye å se frem til på klubbscenen i år!"

***

10293775 1022001807829473 1691990723531399135 O

Nyhet fra 20.03.15:

Da var det på tide å annonsere nytt band til årets Southern Discomfort, denne gangen er det også lokalt forankret:

The 3rd Attempt

Pressemelding: "Igjen annonserer vi navnet på et band som entrer en av våre scener under Southern DisComfort i år. Denne gangen er navnet The 3rd Attempt! Bandet er nytt, men besetning har lang fartstid i gamet:

Carpathian Forest-gitaristene Tchort og Blood Pervertor kunngjorde i fjor at de ville forlate bandet til fordel for å starte opp et nytt band – The 3rd Attempt. I visshet om at de forlot et av de mest ikoniske norske black metal bandene gjennom tidene, valgte de å gå nye uprøvde veier. Men når man har to musikere med ferdighetene og erfaringen som Tchort (Green Carnation, eks-Carpathian Forest, eks-Emperor, eks- Blood Red Throne) og Blood Pervertor (Apostasy, eks-Carpathian Forest, eks Neongod) innehar, kombinert med et ønske om å jobbe i et miljø som kan gjenskape entusiasmen og kreativiteten de følte de hadde mistet, syntes situasjonen uunngåelig.

The 3rd AttemptFor å finne en vokalist, valgte Tchort og Blood Pervertor å gjøre noe så uvanlig som å holde auditions online! Dette medførte uventede mengder med henvendelser fra både erfene og uerfarne rundt om i verden. Valget falt til slutt på Kaahrl Ødemark (eks-Midnattsvrede, eks-Necrocave). Etter dette ble også trommis Tybalt (Den Saakaldte, Ethereal Forest,eks Heaten Deity, eks Pantheon I).

Diverse selskaper var kjapt på banen, og etter nøye overveielse gjorde The 3rd Attempt en avtale med Dark Essence Records, et av Norges fremste plateselskaper. Gutta går i studio kort tid etter påske. Blir det som vi håper og satser på, feirer faktisk The 3rd Attempt slippet av debutskiva si sammen med oss på Southern DisComfort!!"

The 3rd Attempt@Facebook

Bandet er ført opp på festivalens andre dag, lørdag 12. september.

***

Nyhet fra 19.01.15:

Lena@SDC stakk til meg de to første banda som skal spille på årets utgave av Kristiansandsfestivalen.

Southern Discomfort@Facebook

Som vanlig har gjengen et fint øye til det lokale musikklivet, og det er her vi begynner.

"I år starter vi med å presentere Guardians Of Time som ett av banda på hovedscenen! Det er lenge siden vi har hatt powermetal på plakaten, så vi tenkte: hvorfor ikke sette opp et av de ledende banda innenfor sjangeren i Norge? Med medlemmer fra Vennesla, Kristiansand og omegn, ser vi selvsagt på Guardians Of Time som et av de lokale tilskuddene til 2015’s line up.

Guardians Of Time så dagens lys tilbake i 1997. Etter debutalbumet Edge of Tomorrow i 2001, spilte de land og strand i Norge, og opparbeidet seg en trofast fanskare rundt om i verden. Etter at den andre fullengderen, Machines Of Mental Design, kom ut i 2004, gjorde gutta en Scream-turne, og noen festivaljobber før en del av besetningen takket for seg.

Bandet lå i dvale i noen år inntil de gjenværende medlemmene Bernt Fjellestad (vokal) og Pål Olsen (gitar), bestemte seg for å la bandet våkne til live med ny lineup. I 2011 slapp de tredje albumet A Beautiful Atrocity, som ble svært godt mottatt. De siste to årene har Guardians Of Time rukket å gjøre unna tre Europa-turneer, enkeltkonserter, og oppvarmingsjobber for Sepultura og Sabaton!

Guardians Of Times fjerde studioalbum, Rage and Fire, slippes om kort tid, og vi håper å få høre låter bade fra dette og de tre foregående når de spiller på Kick i september. Bandet sparer ikke på energien på scenen, så her blir det svette, krutt og falsett!! Vi ser frem til september 2015!!"

***

Det andre bandet vi legger på brettet i dag er Cyanide! Bandet fra Vennesla utenfor Kristiansand spiller thrash metal av den aggressive sorten, med en god dose tung groove. Cyanide har influenser både fra gode gamle 80-tallet og metall av nyere dato.

Bandet har et par demoer på samvittigheten, og jobber for tiden med låter til en kommende demo/EP.

Cyanide@Facebook

I 2013 spilte Cyanide på Kick Off-et til Southern DisComfort. Det vi hørte der gjorde at vi forsøkte å få dem til å spille på selve festivalen i 2014. Av grunner vi ikke skal gå inn på her (hør eventuelt med bandet), lot ikke det seg gjøre. Derfor er det helt sjef at de blir å se, og ikke minst HØRE på klubbscenen hos oss i år."

Promo Bandbilde G.O.TCyanid Bilde 3