181122 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Southern DisComfort 2019, menyen bygges

av yngve

Headliner er på plass til lørdagen.

Borknagar@Facebook

Med ny trommeslager, Bjørn som vi kjenner fra Profane Burial og Viper Solfa, er bandet i studio og jobber opp nytt album. Det betyr at det vanker nye låter når de besøker Kristiansand til høsten.

Bildet er rappa på bandets Facebook, fotograf ukjent. ©Borknagar

Borknagar 18

***

Nyhet fra 11.12.18:

To nye band er plottet.

Sdc 19

Nederlandsk dødsmetal i form av AltarEgo, tidligere Alter. 

"Deathmetalbandet Altar oppsto i Nederland på begynnelsen av 90-tallet, men i 2017 presenterte originalmedlemmet Marcel Verdumen en ny lineup, denne gangen med en dame på vokal (info spesielt til dem som er opptatt av at vi prøver å fylle en imaginær kvote i så måte😉)."

Bandet slipper ep i januar, og stiller på Southern DisComfort fredag 13. september, @Kick Scene.

Flukten til Vennesla

"Det skal bli både kaldt og svart når Flukt entrer scenen. I 2014 så bandet dagens lys (..?) i Vennesla. Når et band er fra traktene rundt Kristiansand, regner vi det som lokalt i SDC-sammenheng. Bandet har tidligere sluppet en EP og noen singler på henholdsvis SkyBurnsBlack Records og Nordic Mission Production. Nå for tiden jobber de med et album som kommer høsten 2019."

Festivalen forteller at bandet imponerte kraftig under kick off-et i år, og at de bestemte seg for at de måtte hankes inn til selve festivalen. Tolv Bord er scenen, fredag 13. september er datoen.

Bilder, til venstre: Flukt (fotograf Raptus Von Rupp), til høyre: AltarEgo, fotograf: Ukjent.

Flukt Band Foto RaptusvonruppAltar Ego Promo Pic

***

Band

Nyhet fra 06.12.18:

To norske midsizeband er på plass til neste års utgave av festivalen. Takk til Lena@SDC for tips :).

Bandbilde, ©Guardians Of Time

Kraftmetallerne i Guardians Of Time er godt kjent for dere lesere. Bandet leverte nettopp et imponerende album i sjangeren de oppholder seg i, og er mer kompromissløse enn noen gang. Bandet er forresten på utkikk etter gitarist, kanskje nettopp du vil bli å se på scenen neste år når de doble basstrommene, og skrikene til Bernt Fjellestad, dundrer ut av høyttalerne?

Siden Southern DisComfort strengt tatt er en svartere festival enn det Guardians Of Time tilbyr, vil de fungere som tyttebærsyltetøyet i kjøttkakemiddagen, variasjon i form av en ganerensende friskhet?

Guardians Of Time@Facebook

  • Intervju med bandet finner du HER .
  • Anmeldelse av sisteskiva er bak DENNE linken.

***

De beksvarte thrasherne i Vesen har gjort gatene utrygge i årevis. Og frykten er fortsatt til å ta og føle på, mye fordi de ikke er veldig aktive, og man vet aldri når de ubehagelige skikkelsene sniker seg fram og skremmer på nivå med slik Trond Kirkvaag opererte i sine glansdager .

Heavymetal.no har i mange år dekket operasjonene til bandet, sist var vel når de kom på plass i Infernofestivalens lineup tilbake i 2017. Dere er advart, møt opp på eget ansvar, og ta sjansen på å møte det grimme oppsynet til vokalist og gitarist Ronny.

Selv om vår mann Steinar hadde Vesens til nå siste album, Rorschach, på sin liste over høydepunkter tilbake i 2016, er det ikke anmeldelse i systemet som jeg kan finne, uten at jeg vet hvorfor.

Vesen@Facebook