Karmøygeddon 24

Spectral Lore "Sentinel"

av ruben haug
A0205316236 2

Selskap: Stellar Auditorium Productions 

Release: 20.06.12

Greske Spectral Lore er et nytt bekjentskap for meg. Ayloss er mannen som står bak all instrumentering og vokal, og Sentinel er hans tredje fullengder siden starten i 2005. Musikalsk snakker vi en blanding av stemningsfull melodisk black metal med en god dose ambient.

Plata varer i hele 75 minutter, hvorav siste sporet er halvtimen, en ambient instrumental. De resterende 45  minuttene består av variert og for det meste kjapp black metal. Noen doser rolige partier ledet av gitarer er det dog å oppdrive, som pustepauser å regne. Blant annet er låten Quest for the Supramental en slik pustepause.

Hele greia er ganske så stemningsfull, og det er ikke dårlig det Ayloss forfører oss med. Lengden på låtene er i gjennomsnitt 8-9 minutter, og det er både episk og majestetisk dette. Kjernen fra black metal i form av riff og stemning er hele tiden tilstedeværende og vokalen, som ligger i
mellomlandet black/death er overbevisende.

Som nevnt er dette en melodisk affære, kjappe riff i den lysere delen av skalaen. Men råheten er ivaretatt, og selv om han inkorporerer synth her og der, går ikke det utover den rå følelsen i materialet og produksjonen.

Det er ikke fritt for at noen vil finne dette kjedelig, men har du sans for musikk ala Blut Aus Nord eller Deathspell Omega, skal du ikke se bort fra at dette kan være noe for deg. Nå sier jeg ikke de musikalske likhetene hele tiden er så store, men stemningsmessig finner jeg noen likheter.

Ambientsporet på halvtimen kunne med fordel vært kuttet med tjue av de, det blir litt langtekkelig og kjedelig etter hvert. Det dras bare ut i det uendelige føles det som. Et dekkende ord står igjen: kjedelig!

Så, sett bort fra siste ambientspor er dette en god plate jeg ikke har problemer med å anbefale de som liker denne typen sortmetall. Tålmodighet er det eneste som kreves for plata tar tid å komme innpå.

7/10

Tracklist:

  1. All Devouring Earth 
  2. The Dejection of Arjuna 
  3. The Coming of Age 
  4. Quest for the Supramental 
  5. My Ascension into the Celestial Spheres 
  6. Atlus (A World Within a World)