210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Steel Panther til Stavanger og Bergen

av yngve

Bandet, som hyller hairmetal-eraen, stikker innom et par norske byer i august, det får vi opplyst fra Kristoffer Endresen.

"4. og 5. august får man servert et lite stykke Hollywood i Norge, da kommer nemlig fenomenet Steel Panther til Bergen (USF) og Stavanger (Konserthuset) for aller første gang. Bandet som startet som en parodi på den fargerike hårmetal-scenen som regjerte Sunset Strip i Los Angeles på siste halvdel av 80-tallet, har i dag blitt et hit-maskineri av stort format."

Kristoffer skriver videre at "...Steel Panthers fantastiske kombo av humor, hysteriske tekster og stadionstore hardrock for lengst har vokst seg ut av Hollywoods svette rockeklubber og ut på de store scenene. Da gjengen besøkte Oslo i vinter, fylte de Sentrum Scene til veggene bulte, så utsolgt var det."

Greit, men hva er dette egentlig for noe? Hvordan høres de ut? Jeg har ikke veldig innegående kjenneskap til gjengen, så vi unner oss en snutt:

"Humor og tullball til tross, Steel Panther er ingen lettvektere i rockefaget. Da bandet turnerte med Mötley Crüe i 2011, ryktes det at hovedbandet hadde store problemer med å hamle opp med sine yppete lillebrødre.Vokalist Michael Starr høres ut som en krysning mellom David Lee Roth og Jon Bon Jovi og har et register og en stemme som utfordrer de fleste innen sjanger. Gitarist Satchel er en shredder av rang og det gynger forskriftsmessig av kompet til Lexxi Foxx og Stix Zadinia.

Bandet har så langt rukket å gi ut to album under navnet Steel Panther. Både Feel the Steel og Balls Out gikk til topps på Billboards Comedy-liste. I april kommer gjengens tredje plate, All You Can Eat.

Da er det bare å stålsette seg for moderne klassikere som Asian Hooker, Gloryhole, Death to All But Metal, Just Like Tiger Woods, Community Property og Party All Day. Det er i alle fall ingen tvil om at det blir fest på lokalet."