Stone Cadaver "Reject Remove Replace"

av arni sørlie

17309481 624246381117572 819360279218025139 NSelskap: Long Life Records

Release: mai 17

Dansk stoner på vei opp av undergrunnen.

Stone Cadaver er et nokså ferskt band, de startet i 2013, og har kun en digital ep på cv-en. Nå er første fullengder ute, og de har satset hardt på å låte ekte og autentisk til sine inspirasjonskilder fra 70-tallet. De har faktisk gått så langt at de tok sjansen på å spille inn platen live i studio. 

Stone Cadaver@Facebook

Det begynner med et skittent, passe seigt gitarriff, og når resten kommer inn er det ingen tvil om hva vi skal forholde oss til videre. Bassen er selvfølgelig langt framme i lydbildet, og ja, det er ikke spart på hverken fuzz eller nedstemming. For meg kan disse stoner/doom bandene bli litt kjedelige i lengden, noe også Reject Remove Replace kan bli for lyttere som ikke lever og ånder for sjangeren. Til bandets fordel kan det nevnes at man her og der får litt uptempo beats, noe som absolutt er et pluss. Låtene og riffene er i seg selv hva jeg vil kalle standard for sjangeren, og man kjenner igjen mye i rytmeseksjonen fra andre lignende band. At de har med litt gitarsoloer syns jeg farget platen. 

Vokalist og gitarist Anders B. Nielsen gjør en grei innsats, men jeg syns gjerne vokalen kunne hatt en litt fetere produksjon. For meg er gitararbeidet et sterkere kort enn syngingen, men fortvil ikke, det er absolutt i rette leiet hva sjanger angår, og en lille feel av Ozzy får man hvis man legger litt godvilje til. Produksjonen i helhet er grei, men både i bilen og i stuen fremstår den litt uklar. Selve spillingen er det lite å utsette på, og tøft at det faktisk er live. Tight og godt, og sikkert dønn solid live.

Instrumentalen Ruins In The Sand kunne vært på en Black Sabbath-plate fra tidlig 70-tall, det er en deilig ballade de fikk til der. Hands Of Death ble min favoritt, jeg føler den har en ekstra liten nerve. Dead Horses må også nevnes….tuuungt og litt verdensromish skal det være, kult! Kanskje en plate som vil slå hardt i de mest hardbarka stoner miljøer, men helt opp når det nok ikke? Eller, nå er jo stoner i vinden som aldri før. Kanskje en grei sammenligning kan være en blanding av Kyuss og Saint Vitus, med litt Electric Wizard og Kal-El på laget? Jaja, der er hvertfall sjangeren Stone Cadaver presenterer. 

Til info får man både vinyl og cd av Reject Remove Replace.

6,5/10

Tracklist:

  1. Sscum
  2. We Need Your Fucking Blood
  3. Suffer The Scorn
  4. Ruins In The Sand
  5. Hands Of Death
  6. Removal Of The Eye
  7. Dead Horses