Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Sublime Eyes "Reign Of The Sun"

av yngve

10614161 594497077318858 3885781329284343503 NSelskap: Private

Release: 2013

Under årets Karmøygeddon fikk jeg stukket til meg Sublime Eyes' nye skive, og det liker vi! Hvorfor den ikke kom før, med release tilbake i desember 13, vet jeg ikke...

Sublime Eyes@Facebook

De som husker tilbake til bandets debut, og når den gamle utgaven av Heavymetal.no var online, minnes kanskje at jeg var snill med bandet, og at jeg hadde håp for gjengen? Nå er ikke Sublime Eyes veldig produktive, og det ikke er noe som har gått meg hus forbi i mellomtiden. Litt av grunnen til at ting tar tid, kan jo være at vokalist Arvid Tjelta har en del å drive på med? 

Bandet lirer av seg en kraftig salve metal, teknisk, moderne og melodiøst. Denne trioen forklaringer tror jeg er perfekt i å forklare metallen til Sublime Eyes. I tillegg har de fått en smekker produksjon i Frog Leap Studio, trøkk og dybde, og hvor alle instrumenter og detaljer kommer til sin rett.

Jeg pleier ofte å anmelde skiver hvor jeg påpeker at helheten er bra, men at låtene ikke har knagger nok til at jeg i ettertid husker og nynner. Slik er Sublime Eyes også, men stilen, sjangeren, den er litt sånn. Det nytes i nuet, man blir litt vindskeiv av gjengens talent og får en kilevink underveis. Men ingen av låtene festet seg merkbart - for når jeg slo av skiva var det ingen låter som snek seg tilbake i hukommelsen. men det er et høyt spilleteknisk nivå her, liker du slik metal, er det mye å hente.

Vokalen er brutal, men Arvid er ikke kjeller eller svart, det er en moderne form for dødsmetal, som blir litt ufarliggjort i samspill med bandets melodiøse extremmetal.

7/10

Tracklist:

  1. Blinding Eyes. Dying Lies 
  2. Haunted
  3. Ender Of Life 
  4. The Vulture 
  5. Rain From The Sun 
  6. Walk In The Trenches