Karmøygeddon 24

Suffer In Silence "Behind The Truth"

av steinar selstø

1497745 10151756511546618 19761623 NSelskap: Sliptrick Records

Release: 28.02.14

Bandnavnet ga meg bange anelser, men dette viste seg å være noe annet enn jeg hadde forventet, og core-elementer er fullstendig fraværende.

Historikken her er litt spesiell. Suffer In Silence var en gang i tiden et fullbesatt band, men for noen år tilbake forsvant alle som en unntatt en viss Patrick Amati ut. Dette er dog noe ganske annet enn et ordinært enmannsband.

Merkelappen ekstremmetall føles absolutt passende. Musikken er aggressiv og ofte går det fort unna. Samtidig er det mye finesse ute og går, og Suffer In Silence vil definitivt ikke fenge old school-folket. En årsak er det lydmessige. Dette er distinkt og klart, nesten litt maskinmessig, og det føles veldig tidsriktig produksjonsmessig. Litt vel sterilt i min bok, men ikke verre enn at jeg tåler det. En annen årsak er de symfoniske innslagene som stadig vekk dukker opp og gjør at man tenker at dette passer mest for fans av band som Fleshgod Apocalypse, uten at Suffer In Silence er fullt så rasende av seg.

Suffer In Silence@Facebook

Det er en del å fordøye her, og litt tid må dermed settes av. Amati er åpenbart en ambisiøs musiker og komponist. Låtene følger ikke standardstruktur og ofte tar de litt uventede retninger. Noen ganger funker det godt, andre ikke. Jeg sliter helhetlig sett med å få skikkelig fot for materialet og synes egentlig Amati fremstår som en langt bedre leadgitarist enn komponist. Det er samtidig ikke vanskelig å forestille seg at noen vil elske dette. 

6/10 

Tracklist:

  1. New Page 
  2. Endless War 
  3. The Light of Salvation 
  4. Blind to Look the Truth 
  5. The Sacrifice 
  6. King of the Lies 
  7. Thieves of Power 
  8. The End of Love 
  9. What We Believe 
  10. A Denial 
  11. Essential