Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Tesla "Simplicity"

av yngve

Simplicity Digipack 27266615 FrntlSelskap: Frontiers/PLAYGROUND

Release: 04.06.14

Tesla er ett av banda som sjelden gjør noe feil, litt som Magnum, hvor skivene aldri overgår klassikerne, men holder høyt nivå.

Tesla@Facebook

Det er bare slik, noen band har evnen til å lage låter, det er ikke veldig sprik i kvaliteten selv om årene tikker og går. Jeg gledet meg med andre ord veldig til å sjekke ut Teslas nye skive, og fine ut av hvor langt de hadde gått i å følge opp tittelen. Hadde det forenklet for mye? 

Egentlig er det litt vanskelig å svare på dette, for Tesla har aldri vært veldig kompliserte eller tekniske. De har ved flere anledninger valgt å kjøre akustiske versjoner av musikken sin, det liker jeg ikke spesielt bra. Men det er meg. Det jeg savner med Simplicity er litt mer fart og spenning, litt mer kick og spark, for det kan de! Her er de fleste låtene veldig nedstrippet, og jeg synes også de mangler denne lille piffen i å ha banke bra refrenger, slik vi husker fra debuten og Forevermore.

Denne skiva blir ikke en gjenganger her hos meg, for når majoriteten av låtene mangler edge enten, er ballader eller farlig nær ballader, blir det i overkant. Sjekker man Break Of Dawn skjønner du hva jeg mener, der fyrer de av litt. Men ikke misforstå, jeg liker bra og rolige sanger, de var bare vel i overtall på denne. Samtidig er de, som skivetittelen peker på, simplifisert. I lengden går jeg på veggene av slikt. 

Sympathy var også grei, pluss at Time Bomb delvis kom i mål. På denne siste var ikke låten veldig spennende, men den hadde partier som rocka fett.

Tesla er et fett band, men denne hadde for lite gull til at jeg orker å være med på turen.

5/10

Tracklist

  1. Mp3
  2. Ricochet
  3. Rise And Fall
  4. So Divine...
  5. Cross My Heart
  6. Honestly
  7. Flip Side!
  8. Other Than Me 
  9. Break Of Dawn
  10. Burnout To Fade
  11. Life Is A River
  12. Sympathy
  13. Time Bomb
  14. 'til That Day
  15. Burnout To Fade (Demoversjon)