Karmøygeddon 24

Tessia "Shadows And Dust"

av yngve

Tessia 20Selskap: Private

Release: 12.02.21

Metal med driv, trøkk alt i et moderne skall.

Tessia@Facebook

Med en stor og kraftig produksjon ligger låtene i trygge hender. Musikken er stort sett som lyden, stor, kraftig og også melodiøs. Bandet har en moderne edge, men de er allikevel ikke helt der at jeg synes de framprovoserer antifølelsen mange har mot slikt.

De er forankret i en riffete form for metal, med Julies rene og dype røst som ledesnor. Hun synger veldig bra, men på enkelte steder mangler det litt på å touche de beste partiene. Hun skinner virkelig bra når hun krydrer med denne lavmælte varianten, som 00:40 ut i Crownless og på Reborn. Død så fett. Det er også tilsig av mannlig growl på skiva, men Julie styrer skuta inn i alle havner på egen hånd. 

Riffbasert, tungt, enkelte kjappere rytmiske valg noen ganger, men stort sett er det midtempo, moderne, hardt og melodiøs metal som gjelder. Kanskje litt likt i store deler av spilletiden, men det er variasjon nok til at de brekker opp dette på en tilfredsstillende måte.

Et bra debutalbum, og veldig proft! Coveret, musikken og lyden samlet slår meg som noe som lett kunne ha lurt meg til å tro de var et etablert stort band i sjangeren. 

Tidvis tenkte jeg på Madder Mortem. De har partier som dette, de groovy og riffete, store, og Agnete har noe i stemmen som Julie kan minne om. Mulig en forklaring her er en miks av Madder Mortem og Evanescence kan funke. Ikke at Tessia er tett opp til noen av disse, men de er harde men samtidig med en bitteliten emo-snert der bak. 

Trommis og bassist jobber bra, jeg vil tro en gig med dette fyrer av svettekjertlene.

Og ikke bedøm skiva på Youtubeklippene da, det er milevis med volum og trøkk i forskjell fra de og skiva. Som det som oftest er. 

7/10

Tracklist:

  1. Shadows and Dust
  2. GTFA
  3. Crownless
  4. Against the Odds
  5. Likeverd
  6. Frostfall
  7. Eternal Return
  8. Resistance
  9. Reborn
  10. The Seed