Karmøygeddon 24

The Suicide Kings "Generation Suicide"

av yngve

SuicideSelskap: IMM/GORDEON

Release: 31.12.13

The Suicide Kings presenteres som et band som ligger i skjæringspunktet mellom streetpunk og metal.

Jeg er ikke helt med på hva streetpunk er, men noe av dette kan minne om måten D.R.I. thrashcora rundt på Four Of A Kind, som ett eksempel. Det er nok litt mer metal hos selvmordskongene, men jeg hører et band som jeg mener er hardcoremetal. Hey, bare for å rote det hele inn i nok en sjangerblandingskasse lizzom :).

The Suicide Kings@Facebook

Det driver bra av tyskerne, de har en fet trommelyd (en fet distinkt skarp blant annet) og en fin balanse i miksen. Gitarene kunne med fordel riffa litt mer, for på noen av låtene er det mye chorder som kommer ut, og det blir av og til lit tynt i arrangeringen. Det er vel slik coremetallen skal være, men de hadde tålt å riffa litt tettere i enkelte partier. 

Et fett band i sin skuff, helt sikkert et fett liveband, og et som faktisk fungerer veldig greit på skiva. Mange ganger, når jeg lytter til denne typen musikk, får jeg av og til feel på at dette er et konsertband som ikke klarer å fange gnisten på skive, det synes jeg The Suicide Kings har fiksa fett. men for meg ble det litt poengløst over tid. Og navnet var helt sugent, hva i all verden vil de fortelle med det?

6/10

Tracklist:

  1. In my eyes
  2. Generation suicide
  3. Contradiction
  4. E-razed
  5. We're the scum
  6. Suffer
  7. Feed
  8. Call it a day
  9. Passion and life
  10. Down and out