Temp Daniel Engen 19

The Wheel "2nd & 10"

av yngve

The Wheel 18Selskap: Wheel Music

Release: 08.06.18

Norsk hardrock av den melodiske typen.

Og her er det ikke noe annet enn kvalitet, om du liker den softere formen for hardrocken. Tenk den litt snillere utgaven av Whitesnake (hør bare på This Low), en liten touch Lizzy, og en grei dose amerikansk Aor, så er du der vil jeg mene.

The Wheel@Facebook

Les en mer dyptgående anmeldelse på Rock And Roll Dreams HER .

Skiva var bra, men kanskje litt ujevn i uttrykket? Jeg etterspør ofte variasjon, så slikt sett var det helt kurant med låter som Sister og This Low

Som helhet var det litt å gå på for min del, for jeg er større fan av fart og spenning. The Wheel har endret seg litt siden debutalbumet, blitt litt softere kanskje.

Siden Street Legal ligger i samme gata, og at trommeslager Bjørn Olav også spilte på debuten der, er det naturlig å sette de litt opp mot hverandre. Jeg foretrekker nok den litt tyngre vinklingen til Street Legal, selv om også de ble litt for snille på andreskiva. Det som er et faktum, uansett hva folk og jeg mener, er at dette er folk med peil. Dette er musikere som forstår sjangeren, som presenterer materialet veldig bra. Vokalist Jan Erik gjør en bra innsats her, flere av låtene løftes bra av denne karen.

Når The Wheel er på sitt beste er det lite som skiller de fra de store innen sjangeren, men kanskje var dette albumet litt ujevnt, ihvertfall for min del. 

De åpner med Douchebag Blues, som låter ganske Soundgarden-ish, og er innom alt fra ballader som minner om Mr. Big og Soundgardens roligere øyeblikk, og til store rockere som On Through The Night og semirockere som Methommania og Last Day.

Dette er nok mest for de som husker den gang da, selv om jeg håper The Wheel opplever en form for suksess med den merkelig titulerte skiva her. Jeg unner de alt godt, for bra håndverk, det er det, på tross av at ikke alle sporene traff meg. I nisjemedier vil jeg tro dette fort havner et par poeng opp.

Og det er mye flott gitarspill her, og rytmeseksjonen gjør mye kledelig, så skiva anbefales om du er i målgruppen.

6,5/10

Tracklist:

 1. Douchebag Blues
 2. Last Day
 3. My Machine
 4. On Through The Night
 5. This Low (feat Terje Kjørlaug & Dan Reed)
 6. Hey You
 7. Sister
 8. Rocksteady
 9. 7th Wonder
 10. Methomania