Karmøygeddon 24

Those Left Behind "Horror Classics ..."

av steinar selstø

Cover170x170Full tittel: "Horror classics – and other tributes to the darkside"

Selskap: Horror Pain Gore Death 

Release: 19.04.11

Hovedmannen her, Ole Alexander Myrholt, er kjent fra en bråte andre band. I Those Left Behind handler det om horror, åpenbart. Skal du ha en dose old school death metal er skiva et veldig kurant alternativ. 

Sjekk på Itunes

Those Left Behind@Facebook

Originalitet er det dårlig med, men så har neppe det vært intensjonen heller. Dette handler mer om en personlig hyllest til et uttrykk og til skrekkfilmer og kanskje også at Myrholt har ønsket å utfolde seg kreativt innen akkurat dette litt snevre og begrensede feltet. Referanser til mangt et klassisk band kan således påpekes, blant annet Grave

Lyden er kjeller, men instrumentene er tydelige og produksjonen funker helt glimrende. Livefølelsen er til stede, og det låter egentlig som en velprodusert rehearsal. Tøft! 

Materialet er jevnt og solid. A bottle of wine and a bucket of blood er catchy og stikker seg litt ut. Det samme gjør Carnival Of Souls, med sine herlige onde atmosføre. Open the Casket er kjapp og rå. Låtene eksemplifiserer den heller gode variasjonen, innenfor de begrensningene stilen tillater, og coverlåtene hjelper ytterligere på i så måte. Innslagene av samples krydrer dessuten på kjent vis, og summen gjør at man slipper den traurige følelsen av å lytte til samme låt igjen og igjen. Når det er sagt, så skorter det på de helt enorme godbitene. Nevnte Carnival Of Souls er det beste sporet, men skiva framstår først og fremst som jevn og solid. 

7/10

Tracklist:

  1. Burned at the Stake in Whitewood, Massachusetts 
  2. A Bottle of Wine and a Bucket of Blood 
  3. I Used to Date Nan Barlow 
  4. Social Sterility (Napalm Death-cover) 
  5. Open the Casket 
  6. Warriors of Death (Sepultura-cover) 
  7. Selektive Serotoninreopptakshemmere 
  8. Carnival of Souls 
  9. Fatal Attraction 
  10. Surfin' USA (The Beach Boys-cover) 
  11. Mutilation Reel