Karmøygeddon 24

Tuomas Holopainen "The Life And..."

av yngve

Image001Selskap: Nuclear Blast

Release: 11.04.14

Full tittel: "The Life And Times Of Scrooge"

Det er ikke alle som vet at jeg er stor fan av Donald, og spesielt Don Rosa. Ofte sliter jeg med å medgi at jeg synes Rosa er bedre enn Barks :).

Tuomas har fått med seg selveste Don Rosa som illustratør når han slipper et album basert på Onkel Skrues liv. Jeg var ikke skeptisk, men var svært nysgjerrig på hvordan dette ville låte. Jeg har ikke annet enn filene, dessverre, og har ikke tilgang til booklet eller Rosas garantert enormt fete tegninger. Så musikken er eneste basis for anmeldelsen.

Toumas@Facebook

Det er null metal, null hardrock, null. Dette er filmmusikk. Dette er så og si instrumentalt og det er egentlig ganske smalt. Tuomas har arrangert veldig kløktig, men du skal ha litt sansen for musikk som trenger noe mer for å komme til sin rett. Jeg hører mye interessant, men hadde gjerne sett dette koblet til en animert kortfilm. Eller slik Pj Harvey løste det på Let England Shake, hvor hver låt fikk sin filmsnutt. 

Det er mye vakker musikk her, skiva anbefales om du er glad i filmmusikk. Hadde låtene kommet uten forklaring, hadde jeg aldri gjettet at Skrue og Disney var fundamentet, da hadde jeg heller gjettet på at det dreide seg om noe asiatisk. Eller en blanding av det og Enya.

Det tar aldri av, så liker du Nightwish og setter det pompøse høyt, vil du nok bli skuffet. Men det er som nevnt mye vakkert her, og er du ikke avhengig av at alt er hardt og brutalt, og åpen for å ligge litt på sofaen med hodetelefoner, kan dette fort bli en god opplevelse. Men det kan også bli en langdryg affære, for veldig spennende var det ikke over tid. 

Jeg er nok litt slem, for fyren er et talent av de store, men dette ga meg litt lite. Jeg tror uansett ikke min anmeldelse vil velte fyrens musikertilværelse, og jeg tipper han får mange bra reviews fra andre, derfor svinger jeg øksa litt hardt. Og husk at jeg kun hadde filene til rådighet, helheten med bookleten kunne kanskje ha sydd sammen en sterkere oppfatning, men den gang ei. 

5,5/10

Tracklist:

  1. Glasgow 1877
  2. Into The West
  3. Duel & Cloudscapes
  4. Dreamtime
  5. Cold Heart Of The Klondike 
  6. The Last Sled
  7. Goodbye, Papa
  8. To Be Rich
  9. A Lifetime Of Adventure
  10. Go Slowly Now, Sands Of Time

Ps! Skiva kommer i to utgaver, hvor du får en bonuslåt og en disk med instrumentalversjoner.