Karmøygeddon 23 B

Tygers Of Pan Tang, på kanten

av yngve

Videopremiere er alltid kult :).

Og som stor fan av Nwobhm har jeg selvsagt et forhold til bandet og utgivelsene. De senere skivene har endret seg mye fra den gang, men det er nok krutt til at det funker. Og isolert er kvaliteten og låtene godt over snittet. Vi tar imot klippet til Edge Of The World, som Mighty Musics Fernando sendte over. Skive kommer til våren.

Med oppstart tilbake i 1978, og blant de banda som gikk fra singler til majorlabel den gang, og som fortsatt henger med i 2023, imponerende! Klassisk hardrock/metal med en sterk vokalist i spissen. 

Jeg hadde forresten anmeldelse av gitarist Francescos soloskive nylig, vel verdt en sjekk. Klikk HER .

Edge Of The World er basert på et riff Robb, som er eneste originalmedlem (fra 1978!), og videreutviklet ved hjelp av gitarist Fernando

Vokalist Jack forteller om sangen: " This song sums up the ultimate Tygers sound: heavy and yet  melodic!" Trommeslager Craig føyer til om teksten: " The lyrics were inspired by the unprecedented, strange and  worrying pandemic circumstances that each and every one of us suddenly found ourselves  in, literally, one more step and we'd be forever falling."

Sjekk også ut et intervju med musikalske smakebiter jeg gjorde med Jack og et fett band han var med i for noen år siden HER .

Lineup:

  • Robb Weir gitar
  • Francesco Marras gitar
  • Jack Meille vokal
  • Huw Holding bass
  • Craig Ellis trommer

Bilde, fotograf: Steve Christie

Tygers Of Pang Tang 23 Foto Steve Christie