Untime "S/T"

av yngve

Untime 18Selskap: Ampmandens Records

Release: 25.01.18

Oslobandet drar igang feit metal på sitt nye album.

Helt seriøst husker jeg lite av det jeg har gjort på bandet; databasen er ikke som den var og jeg har vel noe brent på en cd fra den tiden. Jeg vet de har gjort noen livejobber hist og pist, men det har jeg ikke helt oversikt over. Oppstart på midten av 90-tallet og med utgivelser tilbake i 99 og 00 sier vel sitt på at dette ikke er konfirmanter.

Untime@Facebook

Så, vi starter på screatch, og med det fastslår jeg at den groovemetallen fungerer godt i 2018. Om det er bandets musikk som ikke er så typisk nå kan ha noe med saken å gjøre, men låtene er isolert også bra greier. 

Det er en basspreget produksjon, bassisten har fått mye plass, men ikke på bekostning av noen av de andre. Den er bare der den trenger å være, tydelig og upfront, pluss at Simon spiller sånn typisk groovymetal, litt hardt, og med det stikker seg fram.

Vokalen er ikke ensformig, den har variasjoner. Den er nok sentrert i landskapet til Max i Sepultura, om enn litt mildere, i den røffe enden, og en lysere og klarere vokal i andre. Om det er to vokalister eller en vet jeg ikke, dessverre. Men det er alltid digg med litt kontraster.

Mye av innholdet på dette selvtitulerte albumet er veldig bra, litt fordi, som nevnt, ikke er den typen metal vi hører så mye nå, men også fordi bandet vet å snekre kule spor som balanserer mellom hardhauseri og en tøylet vri av seg selv, med (etter min smak litt lite) melodiføring.

Lyden bærer skiva bra, nivåene er bra, og det er lagt en produksjon som både er tung/massiv og åpen på samme tid. 

Favoritt ble Pale And Grey, som hadde en Ministry-lignendene apokalyptisk følelse over seg.

Lp-utgave er tilgjengelig hos Tiger . Les også en liten nyhet på skiva HER .

Skiva@Itunes

7/10

Tracklist:

  1. Bloodshot Eyes
  2. Breathing Drowning Suffocation
  3. Mysterious Ways
  4. Some To Pay
  5. The Chosen One
  6. This Picture
  7. One Step
  8. Manipulation
  9. Pale And Grey
  10. This Is Nothing Compared to What's Coming