Uriah Heep til Kristiansand (22.07.17)

av yngve

1606494 842931435750570 5182165569332961122 ODinosaurene kommer, Kristiansand har heldigvis en park de kan bo i - Ravnedalen. Jeg tok en prat med arrangør, Jan Kenneth Transeth, for å sjekke litt rundt bookingen, og ikke minst om lokasjonen. Han lover god stemning, digg mat og fet groove, rett og slett Easy Livin' :).

Bilde, fotograf: Ukjent. © Uriah Heep

Først Jan Kenneth, hvor fett er det å se for seg et klassisk band som Heep i Ravnedalen?  "Det som er med Ravnedalen , er at stedet i seg selv skaper en unik ramme for konserter og happenings. Det er med andre ord lett å se for seg et klassisk band som Uriah Heep midt i skogen!"

Absolutt, det har jeg ingen problemer med å si meg enig i. For å holde oss litt til lokasjonen, stedet, følger jeg opp og ber Jan Kenneth selge Ravnedalen. Om du skal selge plassen og dette arrangementet til noen som spør, som ikke vet hva rammene der oppe er, hva ville du sagt?  "Da ville jeg sagt at Ravnedalen er en naturpark som ble anlagt for ca. 150 år siden og hvor idealet bak var den franske, romantiske tradisjonen om å skape møteplasser for alle samfunnslag. Dette kombinert med den mektige norske naturen, er en uslåelig kombinasjon. Man skulle nesten tro at Oscar Wegeland , bror til Henrik , hadde konserter i tankene da parken ble anlagt."

Og når jeg spør Jan Kenneth om hans forhold til Heep, om det er spesielle skiver, låter, som river godt i systemet, svarer han at Heep var "...ett av de virkelig store bandene da jeg vokste opp - et band som de store og litt skumle gutta spilte for oss smårollinger og som gjorde inntrykk. Så det er nok mer en kombinasjon av tiden de startet opp og estetikken de representerer enn spesielle låter eller album."

17917727 1283476175100028 6522108572931031131 O

Hvor lenge har konseptet Ravndalen Live eksistert?

"Ravnedalen Live startet vi opp i 2015 og lagde det første arrangementet i fjor. Etter å ha arrangert konserter på den lille cafèen i Ravnedalen (Generalen) siden 2012, var det naturlig å tenke seg et arrangement med plass til litt flere publikummere på den store scenen innerst i dalen."

Til informasjon er Ravnedalen Live et arrangement som favner mer enn Heep, det er i tillegg artister som Sivert Høyem og Kari Bremnes på plakaten. Sjekk Ravnedalen Live@Facebook.

Og Heep er jo litt malplassert i settingen, du er ikke redd for at folk som kun ønsker å se Heep synes det blir litt dyrt å betale for hele pakka?  "Nei det tror jeg absolutt ikke. Dette er et arrangement som henvender seg til et voksent publikum, og vi bygger området med tanke på at det skal være tilrettelagt for god stemning og Easy Livin' som jeg bruker å si. Og om man kun ønsker å se Heep, syntes jeg ikke 700 spenn er en ublu pris når man får en av Norges fineste konsertområder kombinert med digg mat og drikke og den beste stemninga.

Billetter kjøper du HER.

Uriah Heep@Facebook

Det er nok den klassiske besetningen med Byron i front som trekkes fram som den beste av folk flest, men Heep er kjent for å levere gode konserter i nyere tid. Sjekk et par klipp under her hvor Shaw (vokalist siden 1986) drar i land et par fete versjoner av klassiske sanger.