191230 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Vandenberg's MoonKings "Rugged and Unplugged"

av arni sørlie

Vandenberg 19Selskap: Mascot Records

Release: 23.08.18

Når rocken strippes til det minimale.

Vandenberg's MoonKings kjenner vi nok best som et band med føttene godt plantet i 70-talls rocken. For å friske opp minnet; hovedpersonen selv, Adrian Vandenberg, har vært med i Whitesnake. To plater Moonkings med fult trøkk endte med den tredje i et helt annet format. Adrian har her tatt låter fra hele karrièren og gitt ut akustisk. Funker det?

Vandenberg's MoonKings@Facebook

Jeg kan til tider svært godt lytte til søte akustiske versjoner av alskens låter og sjangere, men jeg er kresen. Det må ha nerve! På Rugged and Unplugged er det til dels nerve, og de har fått til en søt melankoli som ligge bak og svever, men det er et par ting som for min del ikke drar dem helt til topps. Åpningssporet What Doesn`t Kill You blir litt nachspielfeel, og Jan Hoving gir hals som om det var i rockesetting. Føler ikke balansen er helt på stell mellom vokal og gitar. Slapp av litt, ta det lungt gutter. Dette er dessverre noe som går igjen på mang en låt på platen, og det er der jeg mister litt grepet. Spilling og synging er i grunn upåklagelig, det er også låtskrivingen, men når man hører Sailing Ships, da hører man hvordan det etter mine ører burde vært gjort på alle låtene. Det er en flott og vakker ballade med deilig dynamikk og perfekt balanse mellom hals og gitar. 

Joda, det er flere godbiter isolert sett, som Burning Heart med sin sarte nerve og den instrumentale Sundown som er behagelig for ethvert øre med sans for fredelig gitarspill. Synd det ikke er mer som skiller seg ut på samme vis. Alt i alt blir der mye likt og som nevnt en litt for hardhendt vokal på den ellers så nydelige og vakre gitartrakteringen. Egentlig ganske kjedelig hvis man ikke er en ihuga fan av denne typen musikk.

Anbefales for de som liker akustiske rockeballader.

6/10

Tracklist:

  1. What doesn’t kill you
  2. Sailing ships
  3. Out of reach
  4. One step behind
  5. Burning heart
  6. Walk away
  7. Breathing
  8. Sundown