Karmøygeddon 24

Vega "Stereo Messiah"

av yngve

Stereo Messiah Vega 29120803 3331940028 FrntSelskap: Frontiers/PLAYGROUND

Release: 17.10.14

Terje Trysnes valgte å bruke en mulighet alle har her på Heavymetal.no, skrive noen ord om en skive, eller bry seg om det jeg mener, og skyte fra hofta :) Takk Terje! Min anmeldelse ligger under, opprinnelig publisert 25.02.15.

***

"Denne er litt gammel, men tenkte å slenge inn et par ord. Jeg har hørt på disse før og det som slo meg (og mange andre) er at vokalisten til tider ligger relativt nær en ung James LaBrie :-). Mest i sound/stemmelikhet da, men likevel. LIVE er ikke dette helt der oppe da, men bra band i sjangeren." 

Terje Trysnes

***

Innenfor rammene melodic hardrock finnes det alt fra gull til gråstein, som det jo vel gjør i alle sjangere,

Vega er ikke gull, men du verden, vi snakker sølv, minst. Det er en kvalitet her, en tygde som gjør at jeg synes bandet skiller seg ut fra mengden og mange av de andre banda Frontiers spyr ut. 

Melodilinjene på vokalisten er som oftest bra, det er styrke i fyren, det avgjør ofte om en slik skive kommer i mål for min de. Mange kan synge bra og fint, men om de har dette lille ekstra, er det absolutt et stort pluss. 

Musikken, låtene, er tuftet på en fin kommersiell og tilgjengelig forståelse. Noe av dette, uten at de i det hele tatt beveger seg helt der oppe, kan minne om slik Magnum av og til leverer. Det er ikke sammenlignbart om du ser etter band som ligner på Magnum, men tenk deg et band som ikke har låtene til engelskmennene, men som har enkelte fellesnevnere.

En sterk skive, selv om det er enkelte bestanddeler jeg ikke helt falt for. Noe av synthen fant jeg litt merkelig, litt malplasserte løsninger, men jevnt over er det lite å utsette på dette albumet. 

Vega@Facebook

At de mangler de VIRKELIG sterke låtene er et aber, men man formelig kjenner at de nærmer seg. En skive eller to til med en utvikling mot dette? Da må jeg innrømme at Vega er et band jeg kommer til å følge litt mer med på enn hva som er tilfelle nå.

7,5/10

Tracklist:

  1. Stereo Messiah
  2. All Or Nothing
  3. Wherever We Are
  4. Ballad Of The Broken Hearted
  5. Gonna Need Some Love Tonight
  6. The Fall 
  7. Neon Heart
  8. With Both Hands
  9. X Bigger Than Love
  10. My Anarchy
  11. The Wild, The Wierd, The Wonderful
  12. Tears Never Dry