191116 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Veins "Welcome..."

av yngve

Veins CoverFull tittel: "Welcome To The Broken Age"

Selskap: Private

Release: 24.09.18

Oslobandet tøffer seg, er det kraft bak uttalelsene?

I en nyhet jeg hadde på denne utgivelsen for litt siden, ble det blant annet notert at dette er en "...en sonisk reise som omhandler alt fra menneskelig grådighet, verdensdominans fra våre robotvenner, kannibalistiske femme fataler, bursdagskakeskjæring med motorsag og lettelsen av å gi etter til sin ekte transeksuelle natur." På en måte visste jeg ikke hva jeg gikk til, på en annen visste jeg at det ikke var strømlinjeformet og forankret i popmusikk.

Veins@Facebook

Hardcore, punk, metal, det er utvilsomt en blanding hvor disse elementene ligger og putrer, og hvor de nok tipper mer over i et corelandskap. 

Fotnote på at de bare er to, at de titulerer det som noisy og elektronisk, at det kun er gitarer og elektroniske løsninger som utgjør det instrumentale (Eric) og at Audun står for vokal.

Lydbildet er kjølig og varmt på samme tid, så de har klart å fete opp noe som kunne ha blitt mekanisk. Men det er fortsatt et industrielt preg over dette, og jeg tror (jeg har ikke mange referanser i denne stilen) at begge her må ha hørt på Ministry. Jeg husker svært godt når Ministry slo ned som en bombe, og det er både vokal og musikk her som minner om tiden rundt Psalm-skiva til amerikanerne.

Det jeg likte var at låtene levde. En av de jeg likte best, Deathgasm, ble en favoritt etter noen runder, men neste gang jeg lyttet tok jeg meg i å si "Hæ?" og "hva er det?" Og så var det låten jeg altså hadde lagt blant det jeg likte best. Så skiva er ikke statisk, det er mange kriker og kroker man kan snoke i.

Ikke helt meg, men allikevel en sprek tur sammen med duoen. Skiva hadde både egenskapen til å gli inn i bakgrunnen når jeg jobbet, og være kul å henge med når jeg lyttet fokusert.

7/10

Tracklist:

  1. Welcome To The Broken Age
  2. Lullabyebye
  3. Deathgasm
  4. Leather You
  5. Slicing A Birthdaycake With A Chainsaw
  6. A Little Bit Of Everything You Hate
  7. Let's Play Dead (Feat Ottar From Shaving The Werewolf)
  8. M&D
  9. Stiletto
  10. Neverend