Temp Daniel Engen 19

Wonderworld "III"

av yngve

Wonderworld 18Selskap: Slipstick Records

Release: 19.06.18

Melodiøs hardrock fra dette norsk-italienske bandet.

Wonderworld@Facebook

Trioen pumper ut ganske så feit hardrock, og der både det melodiøse styrer så vel som tungrocken. Det skillet er veldig tydelig på for eksempel åpningssporet og oppfølgeren, der første er relativt lett, og hvor Stormy Night legger seg mer opp mot en mer heavy gate. Og det er der jeg liker meg best sammen med Wonderworld. Og når de i tillegg kjører på med et fett refreng på Stormy Nights, da er det liten tvil.

Besetningen teller italieneren Roberto Tiranti på vokal og bass, samt to nordmenn i gitarist Ken Ingwersen og trommeslager Tom Fossheim. Det kule er at de tilfører så mye alle tre, dette er ikke en trio som ledes av gitaristen, eller vokalisten, her er alle instrumentene like hørbare, like mye med i kampen om oppmerksomhet, og alle gjør de det låten trenger. Det er i min bok svært kult.

Tankene går til Street Legal, som fortsatt ligger der oppe i denne sjangeren for min del. Wonderworld er nok hakket snillere, men de beveger seg litt i landskapet der Street Legal oppholdt seg på sitt andre album.

Bandets første konsert etter dette slippet skjer på Retro Bar på Raufoss, der bør du være om du liker knallbra hardrock. 

Arrangementet på Facebook

Big Word minner vokalarbeidet meg om litt av det som skjedde på første Phenomena-skiva. Og det er ikke en ueffen sammenligning. Wonderworld er nok ikke så pompøse, hardrocken er mer leken, riffete.

III består av et svært bredt spekter av hardrock, fra den sløye Stay Away From Me, til tunge Stormy Night og til lettere greier som Crying Out To Freedom. Og en smak av powerballade/bluesbasert tungrock i Brand New Man. Det er mye 70-talls, og litt senere, Purple her, men også store deler av det som skjedde i den mykere metallen utover 80-tallet. En hybrid av Lizzy/Purple/Zeppelin kanskje? I en myk innpakning.

De fleste vi finne noe de liker på III, det er jeg overbevist om.

7,5/10

Tracklist:

  1. Background Noises
  2. Stormy Night
  3. Big Word
  4. Crying Out For Freedom
  5. A Mountain Left To Climb
  6. Brand New Man
  7. Rebellion
  8. The Last Frontier
  9. Stay Away From Me
  10. There Must Be More