Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Zix "Tides ..."

av yngve

13484Full tittel: "Tides Of The Final War"

Selskap: Pure Steel Reocrds

Release: 12.08.16

Klassy heavy metal fra Libanon med en ganske så imponerende gjesteliste.

Dette var jeg spent på, for hvor ofte har man heavy fra Libanon i spilleren? Det er ZIX sin første fullengder, etter ep-en The WarWhore fra 2012. Bandet har fått med seg en solid bunke gjesteartister, og resultatet er ikke til å kimse av!

Nå er det ikke rent få band som spiller den tradisjonelle heavy metalen i dagens scene, og det skal noe til å skille seg ut. ZIX er egentlig ikke et unntak, men de skal ha et solid pluss i margen for gjennomføringen, og nerven. Det som gjør dem til et meget interessant band for meg, det er den småfrekke vokalen, som forøvrig er levert av en dame, Maya Khairallah. Jeg er svak for damer med attityde i band, og Maya er fra nå av en av dem som forsterker denne svakheten min! Hun har en litt punkete framtoning i bunn, men den klassiske heavyviben er helt klart ledende. Kanskje ikke en vokalist i verdenstoppen, men allikevel, det er noe der som treffer! Nå skal det også nevnes at det er tekster med dybde, grunnet situasjonen i Libanon, og det er nok med på å ektegjøre Mayas innlevelse. Det er aldri feil å høre vokalister synge om saker de brenner for! 

Zix@Facebook

Rytmeseksjonen holder koken, og lite er det å utsette på framføring og sound. Ikke akkurat noe spesielt, eller ekstraordinært, men fortvil ikke, det er plenty med solide riff og temaer. Som helhet, med Maya på topp, da er det en helt grei pakke de leverer. De greier å holde meg fokusert gjennom hele platen, så noe er der jo. Kan det være gjestelisten, at det er en dose innspill fra andre? For ja, listen er lang, og heftig. For å nevne noen….Tony Martin, Blaze Bayley, Paul Di`Anno, Ross The Boss, Jack Starr...m. fl.¨

Det er ekte heavy, med innslag fra Nwobhm, speed, power, og litt tyngre saker. Hvis man fikk med seg Crystal Viper for noen år siden, og likte det, da er dette bankers!!

7/10

Tracklist:

  1. Buyer of Souls
  2. Metal Strike
  3. Tides of the Final War
  4. Shadows of a Dying Sun
  5. The Crucible
  6. Dark Days of Babylon
  7. Heavens Eyes
  8. A Thousand Wars at Sea
  9. A Night of Evil
  10. The Warwhore