Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Black Paisley "Rambler"

av yngve

Black Paisley 20Selskap: Private

Release: 11.12.20

Svensk melodiøs hardrock med flere bra låter.

Black Paisley@www

Jeg er ikke voldsomt glad i ren rock'n roll, det vet de fleste som følger Heavymetal.no. Det ER mye rock'n roll i Black Paisleys musikk, men det er en overvekt av fantastiske hardrocklåter som virkelig lever på en diett av bra vokal og stadionvennlige refrenger.

Låten som ligge helt nederst under her, Without You,er litt midt i mellom de to ytterpunktene, der choruset drar det hele opp og lar oss smake på bandets inspirasjon fra det amerikanske markedet vil jeg tro. Da snakker vi sen 70's, tidlig 80's. 

At de åpner med Damned, som er en rockelåt litt utenfor de jeg likte, gjorde det litt kranglete i starten av lytteprosessen. her snakker vi pur rock med et snev av DAD. Allerede på tredjesporet, Higher Love, viser Black Paisley sin kjærlighet til den tunge og seige hardrocken vi kjenner fra Whitesnake typisk rundt 87-skiva. Refrenget er ikke helt der, men de melodiene der smelter en som meg, som liker kommersiell hardrock.

Save The Best falt i grøfta her, den låt for meg som noe som en eller annen amerikansk c/w-artist kunne ha levert i nyere tid. Tyngden og drivet kommer på plass igjen på Timeless Child, som er i landskapet til Higher Love. Et refreng som virkelig fortjener å bli hørt. Mykt, deilig, smittende og groovy.

Så kommer Take Me To The River, som trolig er min favoritt på skiva. En lettbeint rocker som bare låter så bra! Litt uptempo feel, en sommerlig bris, og igjen, refrenget! Svensker altså ;). Det kan minne litt om det Jan Holberg leverte på sitt debutalbum. 

De to siste ligger litt på minussiden her, Falling er en ballade som er litt snill, og Give It Up er litt i det rockelandskapet jeg ikke helt liker meg så godt i. 

Men det er nok låter her til at jeg vil applaudere svenskene - det som var bra var fantastisk, det som jeg ikke likte var ikke dårlig, bare snakk om smak og behag.

Magefølelsen sier meg at jeg bør oppover skalaen og gi cred til det som falt i smak. Halvparten av låtene fant veien til hjertet mitt, men helheten (og det syke innpakningen! cd-en er pakket i dobbelt og tykt 7"-gatefoldcover med en feit booklet i samme format) er godt opp mot syveren i snitt, mer om vi hadde anmeldt låtene hver for seg.

7,5/10

Tracklist:

  1. Damned
  2. Without Us
  3. Higher Love
  4. Save the Best
  5. Timeless Child
  6. Take Me to the River
  7. Falling
  8. Give It Up