Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Brainstorm "Wall Of Skulls"

av yngve

Brainstorm 21Selskap: AFM Records

Release: 17.09.21

Skalleveggen, er den sterk nok til å tåle juling?

Brainstorm@www

Etter min mening? Ikke direkte treff ihvertfall. materialene de har brukt til å bygge veggen er nok litt for typiske, men de har brukt tykke og kraftige spikre. Det er en overdådig produksjon, som seg hør og bør med slike band, som i min verden tar fokuset litt bort fra musikken noen ganger. Det er smurt bra på, og du blir ikke skuffet om du vil ha en stor lydproduksjon med trøkk.

Kraftmetallen er som sagt ikke voldsomt nytenkende, men mange liker det traust og bra levert. Og det Brainstorm leverer på Wall Of Skulls er nettopp det: beinhard power, mer metal enn power metal, og med ingredienser som er kvalitetssikret. For meg som liker litt mindre smør på flesk, er det nok litt mer kvantitet enn kvalitet her. 

Det jeg derimot liker, er når bandet har denne litt mørke approachen, og at de ikke alltid ligger og lirer av seg klisjeer. Jeg husker jeg så de live et par ganger, første gangen kom dette veldig bra til overflaten, det at de var flere hakk mer heavy enn andre lignende band.

Litt mye rett fram basstrommer og oppbrukte riffideer, men samtidig er det altså litt kulere enn den gjengse trafikanten i denne sjangeren. En del av riffene bæres av et knakende fet gitarsound, tett og tøft. 

Jeg vil tro fans av bandet, og stilen, ikke vil være veldig skuffet over denne. Selv om tittelen på skiva og coveret bare er flaut.

6,5/10

Tracklist:

 1. Chamber Thirteen
 2. Where Ravens Fly
 3. Solitude
 4. Escape The Silence (gjest: Peavy)
 5. Turn Off The Lights (gjest: Seeb Levermann)
 6. Glory Disappears
 7. My Dystopia
 8. End Of My Innocence
 9. Stigmatized (Shadows Fall)
 10. Holding On
 11. I, Deceiver