Karmøygeddon 24

Ecferus "Shamanical Essence"

av steinar selstø

Ecferus   Shamaniacal Essence [Cover Art]Selskap: Hellthrasher

Release: 20.01.17

Enmannsbandet ga ut denne EP-en selv i høst. Nå er Hellthrasher klar med en CD-versjon der førstelåta er et bonusspor sammenliknet med den opprinnelige digitale utgaven.

At Ecferus kun består av én fyr, hadde jeg ikke gjettet. Nå er det for så vidt lenge siden den slags var tilnærmet synonymt med amatørmessige garasjeprosjekter, og det er sikkert hodet mitt som spiller meg et puss i så måte, i betydning av at jeg forventet noe langt mer skranglete, men Ecferus låter altså langt bedre enn som så. En ting er at det lydmessige er vellykket, en annen er fullstendig fravær av sure gitarer og liknende førstereistabber. 

Ecferus@Facebook

Stereotypien som derimot oppfylles er Ecferus` tilholdssted i black metal-sjangeren. Uttrykket er brutalt, men ikke necro. Tempoet er variert. Man har denne egenskapen at man ikke får umiddelbare assosiasjoner til spesifikke band, uten at man likevel føles særlig originale. Velkjente elementer, men med en litt egen vri med andre ord. Det positive ved Ecferus er mannens evner til å skrive gode låter. Dynamikken er god, låtene er varierte og det finnes tilstrekkelig med treffende riff, litt skjulte basslinjer eller gode overganger til at man kan kose seg med de fire låtene både 10 og 20 ganger. 

Tommel opp for Ecferus

7/10 

Tracklist:

  1. Lobotomization Portal Ascent
  2. Talisman Fire Eye 
  3. Psychophilic Volts 
  4. Deprogrammation Entranceptor