Eluveitie "Origins"

av yngve

Image001Selskap: Nuclear Blast

Release: 30.07.14

Nå har jeg meldt inn flere snutter og nyheter på denne skiva i det siste, nå var jeg spent på om alt skryt og forhåndspresse fra selskapet holdt mål. 

Folk-metal som dette, som drar folkbiten litt lengre enn metallen, metalfolk kanskje?, er ikke det jeg spiller mest. Det skal jeg innrømme- Men samtidig er det veldig bra gjort, og det er ikke feil å være i selskap med et band som er så flinke til å blande metal og folk, og har disse fengende instrumentene kombinert med den sedvanlige grunnbesetningen i et metalband.

Vel kan det bli for mye folketoner av og til, litt for mye av det samme når det gjelder fela ihvertfall. Det er litt som lørdagsgodt, det er best når man ikke spiser det hver dag. Eluveitie bruker disse snertene innslagene veldig mye, og jeg tar meg i å synes de av og til mister sin funksjon, men liker du slik musikk er det bare å omfavne denne gjengen, for de er flinke til det deg gjør. 

Det er liten vits i å understreke at lyden er bra, for hos slike band er det ofte et must og en selvfølge. Men det skal sies at de har vært svært heldige med produksjonen, det er en herlig balanse mellom det å få trøkket til det extreme aspektet og samtidig løfte fram folk-bitene så bra.

Eluveitie@Facebook

Growlen er ok den, ikke mega, men bedre enn mange andre. De veksler også i vokalavdelingen, spesielt likte jeg The Call Of The Mountans, som kles opp av en kjempebra kvinnevokal. Madamen som synger minner sterkt om Sharon i Within Temptation, også låten trekker ditover. 

Jevnt over er denne skiva svært bra, innen sitt felt, og selv om fløyter og feler går veldig mye som del av låtene, fungerer det. Det er kapable musikere dette, og du vil nok oppleve mye spennende om du spar deg ned med skiva. Selv er jeg altså ikke helt der med folkmetal, men medgir at dette er solid håndverk.

7,5/10

Tracklist:

 1. Origins
 2. The Nameless
 3. From Darkness
 4. Celtos
 5. Virunus
 6. Nothing
 7. The Call Of The Mountains
 8. Sucellos 
 9. Inception
 10. Vianna
 11. The Silver Sister
 12. King
 13. The Day Of Strife
 14. Ogmios
 15. Carry The Torch
 16. Eternity