Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Firstborn "Old Machinery"

av yngve

94dd45eccbf23c322c46cc60642d58153ed0abf9Selskap: Private (?)

Release: 12.05.14

Svenskene er tilbake med ep, fire låter som ikke overbeviste meg. 

Firstborn@Facebook

Sist likte jeg de ok , men på denne ep-en fant jeg ikke helt foten. Det er alternativt, det er kanskje også litt for pent og pyntelig.

Vokalen er bra, men det skjer veldig lite variasjon. Det er litt lite kraft og guts, men fyren har enkelte utbrudd.  Lyden er bra, den er med på å forsterke mitt inntrykk på låtene, men etter et litt tid med firkløveret låter synes jeg det ble litt snilt.

De forklare seg selv slik: " Think the epicness 30 Seconds To Mars choruses, the catchiness of Linkin Park and the Heavyness of Deftones you are pretty close." Er du der, og synes disse referansene er spennende, prøv deg på klippet under, og kanskje overkjører du min karakter?

Om det kun er snakk om å holde navnet varmt eller om dette er låter som blir å finne på et framtidig album vet jeg ikke, men isolert var det nok ikke helt fulltreffer her. Det er helt greit, og et par sanger fungerer, men etterhvert ender det opp som litt intetsigende. Det er liksom ikke noe som velter meg.

Sorry :) Men jeg er klar som et egg (med skjegg) om det dukker opp noe nytt fra dere folkens!

5/10

Tracklist:

  1. Our Souls
  2. Value Your Life
  3. Old Machinery
  4. Multiple Identity