Karmøygeddon 24

Forensick "The Prophecy"

av yngve

10268636 578229578951566 7619726018894038386 NSelskap: Pure Underground/Pure Steel Records

Release: 18.07.14

Tyske Forensick dukker opp med sitt andre albm, og jeg må innrømme at jeg ikke husker hvordan debuten låt, som vel ikke er et bra tegn.

Vi snakker heavy metal, litt baktung, litt tøylet. Det er ikke så mye å sette fingeren på, men de klarer aldri å skjøre gjennom heller føler jeg. Det er som om de aldri slipper seg helt løs. Det kan ha med tempoet å gjøre, for de fleste låtene er litt mid-tempo. Slike band trenger av og til litt fart og spenning for å brekke opp. 

Forensick@Facebook

Det ligner unektelig på Maiden, uten at Forensick har like gjenkjennelige låter. Maiden har mye drit på samvittigheten, men de er der de er for en grunn. Forensick har garantert mange av utgivelsene til Harris og kompani, spesielt gitaristene vil jeg tro har hørt litt på engelskmennene. Det er ikke plagsomt, ikke er det kopiband, men inspirasjonen ligger tykt påsmurt. Gitaristene er flinke, veldig flinke. 

Vokalen til Tobias er bra, mulig er det produksjonen som gjør at det ikke helt kommer til sin rett. Han har en klar og sterk renvokal som ikke er veldig ulik Dickinson

Sånn, de har masse Maiden i seg, men er ikke et kopiband. Skiva er kurant, litt bedre enn gjennomsnittet, men fortsatt er bandet bare ett av mange. Og det fører ikke til toppen av fjellet. 

Jeg var nok litt streng med karakteren, det burde kanskje ha vært en sekser. Men, jeg var i det hjørnet denne dagen, og jeg følger alltid magefølelsen.

5,5/10

Tracklist:

  1. Hero Of The Day
  2. Doomsday Machine
  3. Dark Secret
  4. Time Of Resistance
  5. When The War Begins
  6. Beast Within
  7. Lonesome Words
  8. New Reality
  9. The Prophecy