Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Grimskull "The Return" (ep)

av yngve

Grimskull 19Selskap: Private

Release: 22.03.19

Trioen leverer en trio med metal. Og jerninnholdet er høyt!

Grimskull@Facebook

Jeg husker godt når de slapp musikk sist, det er lenge siden. Jeg har ikke hørt låten de har gjort med Blaze Bayley, av en eller annen grunn, men skiva som kom tilbake i, hm, 2012?, den likte jeg. Og det var metallen med innstikket av Nwobhm som gjorde meg mo i knærne. 

Denne gangen er det kun tre låter, en ep, men til gjengjeld er det en dose som holder en høy kvalitet. Det låter klassisk, ikke nødvendigvis med referanser til spesifikke band, men det er helt klart en del Maiden og litt av denne gammelskolen i dette.

I dag kommer det bunker og bunter av metalutgivelser, de fleste er der at det er en modernisering av forståelsen av hva metal er. Det har blitt utvannet i årenes løp, dagens band bygger ofte grunnlaget basert på band som er både en og to etasjer over de klassiske banda som la fundamentet. Grimskull er en blanding av dette her, på sin nye ep. Like deler klassisk og det som skjedde ca etter at Helloween slapp sine Keeper-skiver og definerte noe nytt.

Alle låtene holder et bra nivå, Prophets Of Metal traff meg litt bedre enn de to andre, men det er plenty av snacks om du liker metal uten masse stash og unødvendigheter. Dette er gode greier, og bør tilfredsstille både fans av den amerikanske og tyske scenen. 

Lyden er knall, dette er skrudd slik musikken har behov for. Nivåene er bra, bassen er ørlite høy på enkelte partier, men det er ok, for på for eksempel Cruel Death jobber Geir Arne så fett at det nesten grenser til bassolo. Og han er ikke så langt unna Steve Harris i måten å tenke bass på. Og hører man på gitarsoloen i denne, er det jammen ikke langt unna at jeg vil gjette på at bandet har noen Maidenskiver i hylla, he-he.

I jungelen av band er Grimskull en perle. Det er så mange som roper høyt og ikke leverer ditto, her er en trio som ikke skriker og breier seg, da er det viktig at medier som Heavymetal.no dytter litt i de og tipser dere om å sjekke ut. Hør gjennom låten under her et par ganger, og sjekk ut de to andre også. 

Vokalen er tidvis veldig bra, som på låten under her. Den synes jeg ofte trekker mot Us-metal, og det er sjelden feil.

Karakteren speiler at det er bare tre låter, men samtidig er det god kvalitetssikring i de sytten minuttene denne klokker inn på. Om de hadde klart å sjekke inn et helt album med like bra materiale, hadde vi nok luktet på ett poeng til.

7,5/10

Tracklist

  1. Dreammaster
  2. Cruel Death
  3. Prophets Of Metal