Hex A.D. - Kristiansandskonsert med Diogitarist (18.03.17)

av yngve

Hex Ad Mandal 050915 Boris Danielsen (3)For å promotere konserten som finner sted i Kristiansand førstkommende lørdag, på Onkel Aksel, fisket jeg inn vokalist og gitarist Henrik. Dette kommer til å bli en feeeet kveld, dette bør du ta deg tid til om du bor i Kristiansand eller omegn!!

Alle livebilder er knipset av Boris Danielsen, bildet med Henrik og Rowan er tatt av Flemming Tveitan/Sandefjord Blad.

Arrangementet på Facebook

Så Henrik, er det kun denne jobben i Kristiansand som gjelder i denne runden?

"Kun denne konserten nå… vi spilte 2 konserter i Larvik for 2 uker siden, og var egentlig booket til en festival som dessverre ble avlyst. Så fort jeg fikk vite at vi ikke skulle spille på den festivalen tok jeg kontakt med noen arrangører for å fylle datoen. Vi prøvde å kombinere den med flere konserter, men det viste seg å være vanskelig siden det folk har blitt flinke til å booke band lang tid i forveien. Da nøyer vi oss med en kanonkveld i Kristiansand!"

Hex A.D.@Facebook

Og tilbake i Kristiansand, ser du fram til å besøke Sørlandets hovedstad igjen? Det var jo veldig kos sist, når dere varmet opp for the mighty Skull.

"Vi hadde en aldeles magisk aften der sammen med The Skull. Arrangørene på Onkel Aksel vet hva de driver med! Supert publikum og bra lyd… hva mer kan et band ønske seg?"

Og gjengen er klare? Alle er 100% fokusert på Hex A.D.? 

"Bandet kan ikke bli klarere for å levere tungrock! Her er det fokus på riffing og groove!!"

Du har besøk, og ikke av hvem som helst. Hva slags bakteppe er det for ditt og Rowans vennskap?

"Rowan og jeg startet bandet Queenstreet, som vi etter hvert døpte om til The Southern Cross, sammen i 2009. Ideen var å spille konserter med hovedvekt på Rowans tid i Dio. Vi endte opp med en utrolig sterk besetning der Geoff Nicholls  (Geoff døde dessverre 28. januar i år - Yj) spilte keyboards og koret, Nils Patrik Johanson  (Ex-Civil War, AStral Doors, Lions Share - Yj) sang og vår egen Are Gogstad spilte bass. Vi turnerte masse i Skandinavia over en 3 års periode, og fikk naturligvis et tett forhold. Rowan og jeg holder kontakt på mail, skype og messenger, og vi følger med på ulike prosjekter vi gjør på hver vår kant. Han har vært fan av Hex A.D. helt siden starten, og nå får vi gleden av å ta ham med oss på scenen! Stas!!"

Og hva slags forhold har du til det Rowan har gjort med Dio, og ellers? Da snakker jeg musikalsk.

17191526 10155534888425639 3141314262049858339 N"Lock Up The Wolves er min desiderte Dio-favoritt! Altså av soloalbumene hans. Folk snakker alltid om de 3 første, men Lock Up The Wolves har bedre produksjon og er mer bluesinspirert. Jeg bare digger den plata. Det er litt synd at Vinny Appice trakk seg ut under innspillingen, for med ham der hadde den blitt enda et lite hakk feitere!!"

Enig!! Go Vinny!!!!

"Rowan spilte i et band med Oni Logan (tidligere Lynch Mob - Yj) etter Dio som het Violence Demise, som jeg liker godt. Litt heavy Zeppelin-inspirert, kanskje ikke så ulikt Slash’s Snakepit. Skiva de aldri gav ut er veldig bra. Da Rowan ble med Billy Ray Curys gliste vi litt av det sammen, men det skiva han gjorde har sine rockeøyeblikk!"

Ai, ai, ikke hørt men skeptisk - utrolig skeptisk ;) 

Hva kan så folk som kommer på Onkel Aksel forvente seg? Du fortalte meg forleden at det både ble originalt Hex A.D. og noen klassiske overraskelser?

"Det blir et fullt Hex A.D.-sett først, fulgt av noen utvalgte tungrockklassikere. Grunnet min noget begrensede vokalrange, blir det ikke så mye fra Lock Up The Wolves, men en del Sabbath- og Dio-relatert stoff vil det nok bli allikevel!"

Og om det kommer mange eller få folk, jeg vet at de som så dere sist var kjempehappy, og jeg vet at bandet hadde en bra opplevelse, det i seg selv er jo en fungerende symbiose :) Velkommen neste lørdag!

"Tusen takk!! Vi har gledet oss til å komme tilbake til Kristiansand!"

Hex Ad Mandal 050915 Boris Danielsen (2)Hex Ad Mandal 050915 Boris Danielsen (5)

Hex Ad Mandal 050915 Boris Danielsen (1)