Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Hourswill "Inevitable"

av arni sørlie

Eswcda044Selskap: Ethereal Soundworks Rec.

Release: 16.10.14

Hourswills debut byr på avansert og gjennomtenkt metal med sjangervariasjon og musikalsk krydder. Dette er ikke at band for dem som må ha 4-4-takt og standard oppbygning på låtene, for her må man henge med i svingene, det skjer ikke rent lite i løpet av platens spilletid.

Hourswill@Facebook

Det er hardere enn den klassiske heavy metalen, men mildere enn det hardeste, men innimellom flørtes det med elementer som er svært aggressive. Hovedsakelig er det ren vokal, men her og der får vi små doser bunnsolid og mørk growl blandet inn.

Stemninger og soundscapes er de ikke redd for å bruke, og pådrivet som holder koken gjennom hele platen skal de ha en bonus i margen for. Jeg tror ikke det blir feil av meg å nevne ordet prog heller, men man trenger ikke høyere utdanning i matematikk for å finne 1` i taktene. Problemet mitt er at jeg etter mange høringer gjenkjenner temaer når platen snurrer, men husker ikke hele sanger. Kanskje den må vokse og høres enda mer (jeg tipper mitt antall lyttinger ligger på 6-8), for meg ble det dessverre motsatt, jeg ble lei når det var så få holdepunkter å huske.

Hvis man liker stilen til System Of A Dawn, kjenner band som Throes Of Dawn, Guilt Machine, og generelt litt moderne metal, da gir man Portugiserene en sjanse, for de har ting som fortjener litt høyttalertid, da især for min del gitariffingen!

6,5/10

Tracklist.

  1. The Damnation Clockwork
  2. Vows of Submission
  3. Inevitable Collapse
  4. Dead End Memory
  5. Lessons Unlearned
  6. Atrocity Throne
  7. Nothing Divine
  8. Weight of Vengeance
  9. Their Hopeless Reality