Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

HRPS, ep i januar

av yngve

Savner du litt dirty pønka musikk? Er du keen på litt kjellersound, litt spark i ballene? Enkel og aggressiv hard pønk med driv og hint av melodier er hva HRPS byr på.

HRPS, som tidligere gikk under navnet Project Herpes, er vinylklare 16. januar. Her snakker vi 7" EP på farget vinyl.

Om du trodde dette var pønk, må jeg faktisk understreke at bandet selv kaller seg et anti-punkband, uten at jeg helt vet hva de er imot :). Jeg lar bandet selv prøve å forklare litt: "Musikken har røtter i punk men med elementer av garasjerock og tung bluesrock. Tekstene er provoserende og tar i all hovedsak for seg tabuemner: Punkere er verdens verste, Bergen må jevnes med jorda, Nord Korea er verdens beste land, verden har fått nok Metallica-kopier, og mer. HRPS er kjent for sitt teatralske liveshow, med en fabuløs dragqueen i front, men det som kanskje sjokkerer aller mest er det faktum at de kan å spille (etter seks år skulle det kanskje bare mangle)."

Sånn, klokere nå? Tenkte meg det, for det var en fin forklaring :).  Bandet driver sin egen label, og det er her HRPS II kommer, vinyl EP-en vi allerede har nevnt. 

På konsertfronten har de hatt en del kule supportjobber, og spilt sammen med band jeg har hørt om, og noen jeg aldri har hørt om :) " Vi har har varmet opp for blant annet Kristopher Schaus The Dogs, Honningbarna, Warp Riders, Göttemia, Shevils, samt spilt konserter med band som Red Headed Sluts, Les Punx og diverse band fra Tonehjulet Kräftpest."

Kristopher Schau sa dette om bandet: "Det skitne er tilbake igjen, og jeg elsker det. Det låter jævlig som alle bra band gjør på sine første utgivelser. Jævlig bra". Foruten banningen er jo det en ganske fet tilbakemelding ;).

Om EP-slippet i januar la bandet igjen denne informasjonen: "HRPS II er HRPS' andre EP, produsert av Simen Følstad Nilsen fra Aiming For Enrike (Göttemia, Aiming For Enrike, FORK) og mastret i AMERIKA av Dan Randall (The Shrine, Condominium, Iron Reagan). Dette har ført til at lyden er bedre. Låtene og tekstene er også bedre. Det berører fortsatt tabubelagte emner, men alt er bedre. Sounden er inspirert av giganter som The Hellacopters og Turboneger samt band som The Good, The Bad & The Zugly, JEFF The Brotherhood og Göttemia."