Karmøygeddon 24

Innsmouth "The Shadows ..."

av yngve

Innsmouth The Shadow Over Innsmouthcoverart425w Zps7595f6f0Full tittel: "The Shadow Over Innsmouth"

Selskap: Crime Records

Release: 10.10.14

Danskene begynte sin reise i 06, da som et svart metalband. Dette endret seg undeveis, nå er det extremt, med variert bruk av rå vokal og en del detaljer i arrangeringen.

Lyrikken er inspirert av Stephen King, Lovecraft og Evil Dead. Sjekker man tracklisten er det ihvertfall ikke tvil om at danskene har sett Army Of Darkness :).

Om det er death metal eller død med black-innstikk er vanskelig å si, men for meg høres det ut som et teknisk, halvskitten dødsmetalband som veksler mellom de enkle og rå angrepene og de hurtige og tekniske utfluktene.

Produksjonen er egentlig ganske bra, men den er ikke top notch,. Den ivaretar bandets musikk veldig bra, og det er vektlagt et sound mer enn å fleske til med en monsterproduksjon. Det liker ihvertfall jeg. Soundet er sjarmerende, bra, lar alle instrumentene skinne og skaper også noe litt egenartet. Åpningen på The Colour Out Of Space er et godt eksempel, den stemningsfulle introen er sykt kul.

Dette er et annerledes band, det er hint av Devil Doll på låten nevnt i avsnittet over, det er soloer der som vitner om at danskene ikke vil male seg inn i et svart hjørne, men prøve å tenke bredt og å inkludere elementer som monotoni, filmmusikk og stemninger.

Innsmouth@Facebook

Etter litt tid sammen med bandet er det ikke vanskelig å høre at dette er folk som går sine egne veier, men det er også et band som faller mellom en del stoler om du er en som må ha rendyrkede band.

En ok skive å bruke tid på.

7/10

Tacklist:

  1. Vomiting a hole in the soul
  2. Dreams of slowly drowning
  3. Ritual of Chüd
  4. Under the pyramids
  5. Klaatu Verata Nicto
  6. Re-Animator
  7. The colour out of space
  8. The shadow over Innsmouth