Karmøygeddon 24

Keiser "Our Wretched Demise"

av steinar selstø

Keiser 20Selskap: Non Serviam

Release: 27.11.20

Keiser har fått kontrakt med etablerte Non Serviam, og det gir dem sikkert mer oppmerksomhet enn hva tilfellet var rundt den selvutgitte debuten. 'Our Wretched Demise' fortjener da også en sjanse hos metalfolket.

Keiser@Facebook

Albumet er en variert reise innen de ekstreme sjangere, og man blir i så måte neppe lei. Scourge Of The Wicked viser flerfoldigheten tydelig. I starten er låta en ganske typisk sak med hurtig og heftig black. Etter et par minutter drar den over i black `n` roll-land, og det svinger selvsagt som pokker. Deretter tar låta en vending ut i det melodiøse, med en kurant gitarsolo, før man ender opp tilbake der det hele begynte. Litt lenger uti albumet finner man flere låter som har et klart episk tilsnitt, til tider i samme gate som Primordial på sitt kjappeste. Gutta vet også å roe det godt ned, i form av en sekvens i Eternal Onslaught. Variasjonen settes stor pris på av undertegnede.

Når det er sagt, hovedvekten er kjapp og melodiøs black, og verken det rolige eller groovy. Brorparten av tiden er intensiteten heller høy og man banker på med en utgave av sjangeren man må kunne kalle en heller moderne versjon snarere enn en retroversjon eller hyllest av noe fra overgangen 80/90. Produksjonen er selvsagt essensiell i så måte. Dette låter på ingen måte 1990. Lyden er klar. Det trøkker bra. Samtidig låter det ikke for pent heller, selv om demopuritanere kanskje vil mene nettopp det. Smak og behag.

Jeg finner i grunn ingen klare mangler eller feil, men skiva føles samtidig ikke som en innertier heller. Samtlige spor funker godt, men ingen gruser fullstendig. Mer av det samme, bare et par knepp opp når det gjelder riff, overganger - ja, alt egentlig – og vi snakker kanonbra. 

7/10

Tracklist:

  1. Prelude to War
  2. Scourge of the Wicked
  3. Cannons of War
  4. When Fire Rides the Nightsky
  5. Shroud
  6. Far From Human
  7. The Fog
  8. Eternal Onslaught
  9. Our Wretched Demise