Lione/Conti "S/t"

av yngve

Lione Conti 18Selskap: Frontiers/PLAYGROUND

Release: 26.01.18

To vokalister som begge er knyttet til Rhapsody.

Conti er/var (?) med i Luca Turillis Rhapsody, Fabio er som kjent den originale vokalisten i Rhapsody, og var jo med i Rhapsody Of Fire, før han takket ja til å bli med Turilli på en turne med den originale besetningen. Makan, er jo nesten Kvitt eller Dobbelt-materiale dette.

Dette er svulstig og smått progressiv powermetal, og fra den kjennskapen jeg har til Kamelot, er dette ganske tett opp mot det den gjengen leverte, mulig med sterkest bånd til perioden hvor Roy Khan var med.

Lione/Conti@Facebook

Det er prima lyd på denne, egentlig kommer vel ikke det som noe sjokk, for slike band/prosjekter har jo mye på stell og leverer sjelden dårlig innpakning. 

Materialet på dette albumet er skrevet og produsert av Simon, gitaristen i progbandet DGM, og dette er et prosjekt som skulle speile litt av det Allen/Lande-samarbeidet var, og ifølge selskapet er det "...mission accomplished." 

Det er stort, svulstig, og som på powerballaden Somebody Else, helt i grenselandet til at jeg nesten får kramper. Men det er fint, jeg er bare ikke den som svelger unna slike Kamelot-ballader. Uten at dere som er fans av det bandet trenger å sende brevbomber.

Faktisk er det nettopp Kamelotfansen jeg tror vil være en naturlig gruppe å tipse om dette slippet. Jeg hører ikke så mye på slikt, men oppfatter dette som svært polert, men også hvor det er gjort plass til tyngde og et bra trøkk. 

Generelt er dette bra spilt, ikke veldig oppfinnsomt, men trygt og uten de store bevegelsene. De leverer et album som er mer av noe som allerede er der ute, men de gjør det bra, om du ikke krever mer.

6/10

Tracklist:

  1. Ascension
  2. Outcome
  3. You’re Falling
  4. Somebody Else
  5. Misbeliever
  6. Destruction Show
  7. Glories
  8. Truth
  9. Gravity
  10. Crosswinds