181122 Heavymetal No Bannerannonse Kg2019 80x500px

Lucid Dreams "Build And Destroy"

av yngve

Cd LuciddreamsSelskap: Red Ball Production

Release: 10.10.15

Oslobandet disker opp med feit heavy metal.

Lucid Dreams@Facebook

Og på tross av at det er powermetal i en stor del av dette, er det etter mine ører klassisk metal det dreier seg om. En touch av pompøs hardrock, drivende bra refrenger, bare hør på åpningskuttet, Wings Of The Night er et kløktig spor å legge først. 

Ikke alle låtene er like kraftfulle, nær perfekt arrangert og gjennomført som Wings Of The Night, men flere er tett opp til denne. Det er en grei variasjon også, selv om det etter litt tid med skiva også åpenbarer seg en liten repeterende faktor. Men oppskriften falt i smak her. 

Jeg likte vokalen, flesteparten av låtene og synes soundet og produksjonen holdt mål. Et uvanlig band egentlig, for der de fleste velger seg metal som styres litt av trender og bølger, er Lucid Dreams på sidelinjen og fanger en sen 70-/tidlig 80-talls kraftfull hardrock. Det er hint av Dio, Purple, litt tidlig power type Helloween, men Lucid Dreams har ingen sterke referanser, ikke sterke nok til at man kan henge de på en spesifikk knagg.

Hørt under ett er Build And Destroy en skive jeg anbefaler om du liker hardrock av den tyngre sorten, med en tøddel pompøst preg, og om du setter pris på metal generelt. Dette er helt klart et band for deg som vokste opp på 80-tallet, og om du liker det som kom den gang. 

Lydbildet er, i mangel av bedre ord, veldig rent. Det er et behagelig, bra, kledelig og tidvis tungt lydbile. På det jevne bærer det låtene til Lucid Dreams godt, og selv om jeg personlig kunne tenkt meg litt mer skitt, litt sand i maskineriet, klarer jeg samtidig ikke å sette fingeren på noe som ikke funker heller.

7,5/10 

Tracklist:

  1. Wings of the Night 
  2. Hellbound 
  3. Fear No Evil 
  4. Absence of Innocence 
  5. Build and Destroy
  6. High Heeled Devil 
  7. Shanghai Cyanide 
  8. Eye of the Storm