Merch Hmno 500x80 Punkter

Northward, lyricvideo (Pagans Mind/Nightwish)

av yngve

Ny låt/lyricvideo fra dette nye prosjektet.

***

Nyhet fra 24.08.18:

Da var det klart for video og coverflashing fra dette prosjektet.

Northwards selvtitulerte debutalbum kommer via Nuclear Blast 19. oktober.

Tracklist:

 1. While Love Died
 2. Get What You Give
 3. Storm In A Glass
 4. Drifting Islands
 5. Paragon
 6. Let Me Out
 7. Big Boy
 8. Timebomb
 9. Bridle Passion
 10. I Need
 11. Northward
Northward 18

***

Nyhet fra 25.02.18:

Når en gitarist som Jørn Viggo drar igang et prosjekt lytter man (gammelt jungelord). I tillegg er det ikke hvem som helst som befinner seg bak mikrofonen, Floor fra Nightwish er del to av dette duoprosjektet. Jeg måtte jo bare være litt aktuell for en gangs skyld og la ut et agn, som Jørn Viggo nappet i, og alt med sin sedvanlige imøtekommenhet.

Jeg kjører en kort sak her, og følger opp når det skjer noe i forhold til skive og eventuelle konserter.

Northward@Facebook

Når og hvor begynte dette samarbeidet da Jørn Viggo?

"Floor og jeg møttes første gang i USA på Prog Power-festivalen i Atlanta i 2007. Jeg spilte med Pagan's Mind og hun med sitt daværende band After Forever. Pagan's Mind var også husband til The All Star Jam som tok sted på samme festival. Floor gjorde 3 låter med oss den kvelden. Kjemien var meget god, og vi hadde det veldig artig på scenen sammen. I etterkant holdt vi kontakten og fant ut av vi skulle prøve å skrive noe musikk sammen. Dette var i tiden etter PM slapp Gods Equation, og på samme tidspunkt som vi gjorde Jorn Lonely Are The Brave-skiva."

Northward Hannes Van Dahl 17

Bilde, fotograf: Hannes van Dahl

Er dette en Skypeband? Eller møtes dere, har planer om å møtes?

"Dette er definitivt ikke et Skypeprosjekt. Vi møttes første gang etter Prog Power USA i Nederland hos henne for å sjekke om låtskriverkjemien var tilstede, og det var den så absolutt. 

Når man møter noen man klikker musikalsk og ikke minst sosialt med, er det de første gangene magisk å skrive musikk sammen. Det var ikke noe tvil, vi så begge et stort potensial og bestemte oss for å fortsette, og vi ble enige om å skrive et album sammen.  

Første halvdel 2008 hadde Floor hyppig reiseaktivitet til Skien, hvor vi sammen skrev låtene og lagde demoer. Vi spilte inn trommer den høsten, og planen var å fullføre all recording samt gi dette ut i slutten av 2008 - eller begynnelsen av 2009. Det ble på det tidspunktet klart at hennes daværende band After Forever ble oppløst. Den musikken vi hadde skrevet sammen var og er veldig annerledes enn for eksempel Pagan's Mind, After Forever eller Nightwish for å si det slik. Floor følte da at det var viktig for henne å få et band opp på bena som hadde det musikalske uttrykket folk kjente fra After Forever. Hun bestemte seg da for å ha 100 % fokus på å bygge Revamp, og vi la det som har blitt Nortward på is. 

Årene gikk og hun holdt på med ReVamp frem til hun tok jobben i Nightwish. Det lå jo i kortene at vi skulle fullføre vår prosjekt på et eller annet tidspunkt, og da Nightwish spilte i Trondheim sommeren 2016 tok Floor kontakt med meg igjen, og vi ble da enige om å plukke opp ballen og fullføre. Nightwish hadde planlagt pause i 2017, og dette var vårt vindu til å fullføre dette. Vi starter da med jeg reiste til Hultafors i Sverige (der Floor bor nå), og sammen gikk vi i gjennom alt materialet vi hadde fra 2008. Det som var fett er at vi begge følte materialet var like fresht som i 2008. Konklusjonen var å fortsette der vi slapp. 

Trommer og deler av kompgitaren ble gjort 2008, resten av gitarene gjorde jeg i Trondheim i høst. Morten Skaget (Morty Black) gjorde også bassen i høst. Vi recordet vokalen i Panic Room Studios i Sverige i november, og mixen startet desember. Det er Jacob Hansen (Hansen Studios) som har mixet skiva, og vi er strålende fornøyd med resultatet. Så har det gått litt tid å få en avtale med et selskap på plass, det var i orden for et par uker siden, så det er en stor glede for oss begge og offentliggjøre dette prosjektet nå. Vi har lagt blod, svette og tårer i dette begge 2 og vi er stolte av hva vi har fått til. Nå 10 år etter samarbeidet startet er skiva ferdig. Vi gleder oss veldig til musikken slippes på markedet."

Hva synes du selv om Floors musikalske palett?

"Floor er helt rå, punktum. Hun har et bredt spekter, og jeg tror folk vil bli overasket av hva hun leverer på denne skiva. Dette er nok en stilart ingen forbinder henne med til vanlig. Bare å glede seg altså 😉."

Og er du fan av henne, var du fan av henne?

"Jeg kjente ikke så mye til henne før vi møttes. Jeg hadde hørt en låt eller 2 av After Forever, som jeg likte godt. Jeg har vært fan av hva hun leverer musikalsk siden vi begynte å jobbe sammen."

Hvor mange er involvert foruten dere to? Eller gjør dere alt?

"Det er vi som har skrevet all musikken, men disse spiller på skiva:

 • Vokal : Floor Jansen
 • Gitar: Jørn Viggo Lofstad
 • Bass: Morty Black
 • Trommer: Jango Nilsen (6 låter)
 • Trommer: Stian Kristoffersen (4 låter)

Gjesteopptredener av Floors søster Irene Jansen. De gjør en duett på låten Drifting Islands. Og så gjør Ronny Tegner keys på låten Timebomb."

Navnevalget? Hva ligger bak?

"Prosjektet hadde opprinnelig et annet navn. Da vi startet opp i fjor igjen snakket vi om at det hadde vært kult å hatt et navn som definerte at vi begge bor i nord. For eksempel synes jeg Nordic Beast var et kult eksempel å ta (prosjektet med Åge Sten Nilsen, John Norum og co.). Floor har jo hatt en reise mot nord også; først med å skrive musikk med meg i Norge, så flyttet hun til Finland og startet i Nightwish - og nå er hun bosatt i Sverige sammen med sin Hannes Van Dahl (Sabbaton). Etter en stund kom Floor opp med forslag om at vi skulle hete Northward, og det synes jeg var et kult å passende navn."

Live?

"Det er ingen planer om å spille live. Det er denne utgivelsen som er planlagt til nå."