Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Norway Rock Festival 2018, fredagen

av heavymetal.no

Avatar Norway Rock 18 BorisÅrets Norway Rock Festival gikk av stabelen i helga som var, og siden jeg ikke kunne være der grunnet jobb, var det knakende fett at Kjell-Ivar Aarli sendte over en tekst på et par av dagene. Her følger fredagen, som inkluderer blant andre Big City, Avatar og Nightwish (Yngve).

Anmeldelsen ble publisert på Metal Mania (Facebook ), som tjener som støttespiller for konsertarrangører og livescenen generelt i Norge. Stikk innom :).

Bilder: Boris Danielsen, flere kommer.

Big City hadde æren av å åpne ballet på hovedscenen på fredagen,og det er neppe verdens enkleste jobb når sola peiser på og folk aller helst vil drikke kald øl i skyggen eller plaske i elva. Dette var bare andre konsert i rekken for Big City, men det er rutinerte karer i bandet, så de låter tightere enn folk som har spilt sammen i årevis. Tilsiget av folk utover konserten tyder på at det var flere folk som fikk ørene opp for den klassiske hardrocken til Big City denne ettermiddagen. Godt levert!

Neste band ut på hovedscenen var Beast In Black med medlemmer som tidligere har spilt i blant annet Wisdom og Battle Beast. De som har fulgt litt med i timen vil da sikkert skjønne at det her skulle serveres powermetal av den melodiøse og lystige sorten. Dette er folk som kjører på med alle triksene i boka med innøvde moves, moduleringer osv. Det eneste som manglet for å gjøre det komplett var konfettikanoner. Hva man måtte mene om denslags er vel opp til den enkelte, men jeg tror ikke noen gikk derfra etter konserten med dårlig humør. Ekstra pluss til vokalisten for å nå noen ekstremt høye toner.

Avatar var jeg veldig spent på. Et band jeg har hørt mye om men lite av. De spilte på festivalen for et par år siden også og ble den store snakkisen i etterkant. Jeg skjønner det nå. 

Allerede fra første stund blir man dratt inn i det psykedeliske sirkuslandet de har skapt enten man vil eller ikke. Vokalisten har en scenepersonlighet jeg knapt har sett maken til der han guider publikum gjennom Avatar Country. Både responsen fra publikum og showet fra scenen gir et inntrykk av at dette er en headliner, men det er fortsatt tidlig på kvelden, og etter en drøy time er det plutselig over. Jeg blir ikke overrasket om denne gjengen står øverst på plakaten neste gang de gjester Kvinesdal. 20 i stil!

Nightwish Norway Rock 18 BorisNeste og siste band ut for undertegnede denne kvelden var Nightwish. 

Dette var en konsert jeg hadde voldsomme forventninger til på forhånd. Jeg har fulgt bandet mer eller mindre siden starten, og har sett dem med begge de tidligere vokalistene - med de styrker og svakheter de besitter.

Bandet er ute på en jubileumsturné, og setlisten bærer preg av det. Her blir det servert låter fra dypet av diskografien, og Floor viser med all tydelighet at hun behersker hele spekteret bedre enn begge de andre, sammenlagt! 

Visuelt ser man jo lett at man har med et band i verdenstoppen å gjøre her. Rett og slett storslagent! Forbudet mot bruk av åpen ild så ut til å ha gått dem hus forbi, for her ble det fyrt parafin for flere hundre kroner i løpet av showet!

Som sagt så hadde jeg enorme forventninger til denne, og de ble innfridd med god margin. Som liveband har Nightwish aldri vært bedre enn det de er nå (så får dere som fortsatt ikke klarer å komme over at Tarja ikke er med lengre si hva dere vil 😉).

Andre band jeg såvidt kikket innom var Ovërhead og Valentourettes uten at jeg kan meddele stort annet enn at det så ut til å være topp stemning i teltet da de spilte.