Karmøygeddon 24

Ohmwork "Shadow Tech"

av yngve

Shadowtech ArtworkSelskap: Ghost Town Artist

Release: 29.05.15

Tromsøbandet stiller med hardrock på menyen, de ligger godt distansert fra dagens musikkscene.

Heldigvis? Var det det du sa? Da er jeg nok litt enig, jeg nikket ihvertfall. Det er litt befriende å høre en trio, som bandet er, planke enkle, klassiske låter med fotfeste i både sent 70- og 80-tall. Ingen band kommer umiddelbart opp under avspillingen, selv om noe av riffingen kan minne om Judas Priest, og noe av attityden ligger plassert i nwobhm-landet.

Ohmwork@Facebook

Lydbildet kler musikken, det er bra, litt lett, men samtidig med store baller. Det jeg liker, som det skorter på idag, er band som våger å kjøre rytmeseksjonen slik, at basen gjerne durer på alene uten at man har lagt på ekstra gitarer i studio. Ohmwork føler jeg prøver å gjenskape slik de høres ut i øvingslokalet og/eller live, og det har jeg stor respekt for.

Det er tidvis et detaljert låtmateriale, selv om det som oftest ikke framstår slik. Bandet velger ofte å kjøre trauste og klassiske riff, men stikker ofte inn små overganger og interessante krydderier i låtene, og dette mener kanskje er noe av det som redder Ohmwork fra å bli et hardrockband i mengden. Noen vil kanskje mene at de er det uansett, men lytt på skiva og hør litt på disse små rytmepartiene, disse små løpene på gitaren som frisker opp.

Vokalen er litt syng med den stemmen du har og vel, da får jeg vel synge da. Anders har en mer enn ok stemme til denne bruken, men i enkelte låter hadde jeg kanskje ønsket meg litt mer spennende bruk av vokal, og litt mer trøkk. Anders er en vokalist med potensiale, og en vokalist som gjør en dugende innsatse her på Shadow Tech, men på for eksempel Psycho Reversed hører jeg en vokalist som ikke helt finner sin plass. 

Ohmwork følger jeg mer enn gjerne, litt fordi jeg er fan av denne formen for hardrock, og fordi jeg elsker band som tør å stikke seg ut som dette, og overse alle veiforklaringer i dagens musikkjungel. Coveret var råfett!

6/10

Tracklist:

  1. Burning Question
  2. Psycho Reversed
  3. Treading Water
  4. Reptile
  5. Bloodstone
  6. Religion And Darkness
  7. The Raven Is You
  8. Cradle to Grave
  9. Veil of Sanity