Karmøygeddon 24

Pneuma Hagion "Trinity I"

av rune stordahl

A4290025503 16Selskap: Nuclear War Now!

Release: 15.09.2015

Barsk og brutal Death Metal med herlig grumsete produksjon.

Det er mulig at jeg er et lettlurt fjols, for tilsynelatende er det ikke mer som skal til enn ullen lyd, sjukt nedstemte instrumenter (eventuelt 5- og 7-strengere), en growlevokal som såvidt skiller seg fra bassfrekvensene og kromatiske gitarriff av en sånn kaosgrad at man får en sånn halvvibb på hvordan riffet beveger seg (tonalt sett), før jeg sluker det med søkk og snøre og krok.

Pneuma Hagion@Facebook

Og der har du nyoppstarta Pneuma Hagion i et nøtteskal. Jeg hører et sound som er sterkt inspirert av Incantation og Mortician (minus alle filmsamplingene), men jeg får også vibber til nyere ting som f.eks Antediluvian og Ignivomous. Presseskrivet drar frem blant annet Blasphemy og Beherit. Det er band jeg ikke har hørt noe særlig på, men jeg kjenner jo til omdømmet deres, så det kan godt tenkes at de også er en pekepinn og indikasjon på om Pneuma Hagion kan falle i smak.

Dette er den første av tre demoer (som alle er sluppet digital innen du leser dette) og er en kort sak på rett over syv minutter. Materialet er fritt for utenommusikalsk fjas, men det skulle da også bare mangle når låtene i gjennomsnitt varer under tre minutter. Som anmelder er det herlig med slike kjapt overståtte utgivelser med låtmaterial av høy kvalitet og de blir ofte spilt mange ganger. Så også med Trinity I. Den er også sluppet på kassett, for de som liker sånt.

Jeg vil legge til at jeg måtte sjekke ut Trinity II og III også, og inntrykket mitt av dem er såpass positivt at de blir påspandert et innkjøp, selv om jeg sjeldent eller aldri kjøper digitale filer kun. Disse skal jeg kose meg med frem til fullengderen slippes.

PS. Artisten og presseskrivet bruker en del tid på den spirituelle og åndelige dimensjonen av dette bandet og jeg syns det er interessant det jeg har lest så langt, men jeg har ikke prioritert å bruke tid på det i denne sammenheng. Hvis du ser på bandcampen til bandet kaller han musikken for Gnostic Death Metal Darkness, og det er ikke uten grunn.

8/10

Tracklist:

  1. Caverns
  2.  Nous
  3.  First Thought