Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Psychoprism "Creation"

av arni sørlie

Creation 38366574 Selskap: Pure Steel Records

Release: 22.07.16

US-metal med alt det nødvendige inkludert.

Psychoprism holder hus i USA, nærmere bestemt New York/New Jersey, og det er bandets første fullengder vi har i spilleren. I 2014 slapp de ep-en Bloodlines.

Det er ingen tvil om at disse gutta har sin inspirasjon fra storheter man forbinder med uttrykket US-metal, men de har tilsatt litt krydder som frisker opp og gjør det litt ekstra spennende for lytteren.

Først, bare så du som leser/lytter ikke skal få sjokk; man , for å like dette, være veldig glad i highpitch-vokal. Noen linjer er så lyse at min mors antikke krystall lett hadde gått i tusen knas. Selv syns jeg det er knallfett med slik vokal, hvis det ikke overdrives. Flax for meg, og kanskje deg, at Creation ikke drepes av for mye krystallknus. Jo, jeg vet at man må ha minst 105db, og at man må treffe krystallens egen frekvens for å få den til å knuse, men vi kan ikke slutte å bruke krystallknuse-vokal som uttrykk. Uansett, det er plenty, men den vanlige mellomplan-vokalen er også sterkt representert. Det mest fascinerende med begge måtene det er sunget på, det er at vokalist Jess Rittgers gjør dem begge med stor overbevisning. Det er helt rått bra vokal vi får servert!!

Musikken kan ellers kan by på litt tradisjonell midtempo heavy, de litt raske powerlignende groovsene, de litt tyngre partiene, og selvfølgelig litt balladefeel. Ikke noe ekstraordinært egentlig, men det som krydrer, det er at man her og der får en liten flørt med det neoklassiske, da særlig på The Acclimed-soloen. Gitarist Bill Visser spiller sin gitar særdeles overbevisende. 

Når det er nevnt, så sitter jeg med en følelse av at hele bandet er svært rutinerte på sine respektive instrumenter. Alt sitter som et skudd! Joda, hvis man liker litt Queensryche, har hørt Deadly Blessing, eller synes Crimson Glory er mat for stereoen, da kan man trygt slippe til Psychoprism også, for de står ikke tilbake for noen av de nevnte. Et frisk pust i scenen dette!

8/10

Tracklist:

  1. Alpha
  2. Creation
  3. Shockwaves
  4. The Acclaimed
  5. Chronos
  6. Friendly Fire
  7. Against the Grain
  8. Defiance
  9. The Wrecker
  10. Stained Glass