Karmøygeddon 24

Sandberg, metal, edm og blues

av yngve

Kim Sandberg (53)"Heavy metal fusjonerer med alt fra EDM til blues."

Det var en forklaring jeg fikk tilsendt fra Krister@Kickstart Booking, og så lenge metal er nevnt, er det bare å hive det ut til dere lesere :). 15. april kommer debutskiva til Sandberg, 'Higher Then The Sun'.

Vi leser om Kim Sandberg og bakteppet for skiva: "Higher Than The Sun er en ekstremt personlig plate, hvor Kim forteller om sine mørke og dystre perioder i sitt liv. Etter flere år med negative psykiske påkjenninger krasjlandet han i 2013, og kroppen fungerte ikke fysisk eller psykisk. Han trengte terapi, og begynte å skrive ned tanker og følelser som en del av dette. Etter hvert begynte det å utvikle seg til små musikkstykker og videre til hele låter. Etter at Watterud også kom inn i bildet, ble resultatene stadig mer synlige, og det ble klart at det måtte lages plate."

Dette er et egoprosjekt får vi vite, men Kim har med seg gode hjelpere, som allerede nevnte Watterud. "...h an tok med seg sin gode venn Tom Erik Watterud som gitarist så snart det ble bestemt at materialet skulle bli et album. Dermed startet duoen arbeidet rundt flere forskjellige verk, og siden begge har sin bakgrunn fra tungrocken, var det liten tvil om at det skulle være bakteppe for utgivelsen. Selv om de bodde langt fra hverandre, var kreativiteten særdeles tilstedeværende, og i starten spilte de inn hver for seg på mobiltelefon og sendte hverandre.

I oktober 2015 gikk de i studio med Jon-Tore Dombu i Skarp Studio i Trondheim, og Higher Than The Sun ble innspilt. Dombu bidro også på bass og gitar på platen. I tillegg fikk Kim med seg Andreas Nergård på trommer og britiske Simon Kirk på tangenter."

Sandberg@Facebook

Coverart