210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Time Lurker/Cepheide "Lucide"

av steinar selstø

Time Lurker Cepheide 19Selskap:  Les Acteurs de l'Ombre

Release: 03.05.19

Spilletiden er rundt halvtimen på denne splitten, til tross for kun tre låter.

Enmannsbandet Time Lurker, fra Frankrike, åpner ballet. No One Is Real starter med en rolig, atmosfærisk intro som ikke er sydd skikkelig sammen med den massive black metalen som starter etter rundt halvannet minutt. Lydbildet er tett og kompakt. Bestanddelene smelter sammen og man må leite litt for å få tak i de ulike, blant annet befinner den skjærende vokalen seg lenger bak i miksen enn normalt. Gitarene maler fram melodier og denne hypnotiske effekten er til stede. Atmosfæren er absolutt kurant og kvaliteten på melodiene er ganske bra, så låta fungerer.

Neste låt skiller seg ut ved å inkludere dype growls noen steder, men inneholder ellers mye av det samme. Man aner at en hel skive med Time Lurker kan være en stund i ensformighetens tegn, men samtidig er det ikke utenkelig at melodiene og atmosfæren klarer å fascinere tilstrekkelig til at franskmannens musikk fungerer også i lengden.

Cepheide er en duo, men likhetstrekkene med Time Lurker er ellers mange. Det handler også her om moderne black metal der atmosfæren er mørk og klam og så absolutt står i høysetet. Et ankepunkt er lengden på låta, for franskmennene makter ikke å holde den spennende i knappe 20 minutter, selv om det legges inn flere rolige partier jevnt utover. Lydbildet er også her av det mer grøtete slaget hvor detaljene ikke nødvendigvis kommer gratis. Videre kan det påstås, grovt forenklet, at liker man Time Lurker, faller også Cepheide i smak.

Fans av denne formen black metal vil antageligvis si seg godt fornøyd, for de typiske trekkene er til stede og begge band gjør sakene sine vel.

5/10

Tracklist

  1. Time Lurker No One Is Real
  2. Time Lurker Unstable Night
  3. Cepheide Lucide