Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Waken Eyes "Exodus"

av yngve

11259743 840818926032152 3909763206267146252 NSelskap: Ulterium Records

Release: 30.10.15

Her er det medlemmer fra Darkwater og Symphony X.

Hjernen bak bandet er en Tom Frelek, som tar seg av gitar, tangenter og orkestrering. Med seg har han trommis med link til Steve Wilson og Satriani, bassist fra Symphony X og vokalist fra Darkwater. Om det er navn som pirrer deg vet jeg ikke, jeg kjenner ikke til disse veldig godt selv og begynner på scratch her. 

Det er et symfonisk album, en mørk og dyster angrepsvinkel, metallen er tung og deilig, lyden er bra, det er ingenting her som tyder på at du skal bli skuffet ihvertfall. 

Det er høy kvalitet i alle ledd, men for min del er det en litt for snill kant på dette. En type Evergrey-metal kanskje? Det er nok ikke helt likt svenskene, men mikser du inn en tanke klassisk hardrock og svinger på med en litt lysere vokal, ikke lys-lys til info, så tror jeg vi har en røff oversikt. 

Skiva gir deg som lytter en del, men du skal like litt flinkismetal, hvor alt er på stell, og hvor det altså er en liten snillisme i låtene. Kanskje mest for de som liker Evergrey og kanskje Kamelot?

Vinnerlåten ble sistesporet.

Edit; jeg fikk spilt av denne i bilen fra Karmøygeddonfestivalen og hjemover, hvor jeg ikke koblet bandet opp mot denne anmeldelsen. Og jeg likte det bedre da enn når jeg skrev denne teksten du ser over her. Karakteren lar jeg stå, og uten at jeg har gravd meg ned ytterligere i skiva, tror jeg ikke poengsummen hadde klatret opp et hakk uansett, men skiva er absolutt sterk.

7/10

Tracklist:

  1. Cognition 
  2. Aberration 
  3. Deafening Thoughts 
  4. Back to Life 
  5. Palisades 
  6. Cornerstone Away 
  7. Still Life 
  8. Arise 
  9. Across the Horizon 
  10. Exodus