Karmøygeddon 24

Witches Of Doom "Obey"

av arni sørlie

Foto Cover 6100Selskap: Sliptrick Records

Release: 15.05.14

Italiensk heksedoom med kun mannlige bandmedlemmer, og cover som man må gi opp å lese på etter to ord grunnet en font som er uleselig. Heldigvis har jeg lært at man ikke skal dømme utifra cover og bilder, og heller la musikken tale for seg!

Cover og bilde av bandet ga meg forventninger til, ja nettopp, doom og mørkiteter. Men, når man snurrer platen, da dukker det opp en haug med stiler, og ingen av dem er i mine ører doom. At det er mye gammel gothrock i musikken til WOD er helt sikkert, og at de garantert har hørt seg opp på band som Bay Laurel, Type`O Negative, litt Danzig, Ozzy og band som The Cult, Sisters Of Merzy…etc, DET er helt sikkert. Gjennom lyttingen får man småhint til disse forskjellige artistene jevnt fordelt utover hele platen.

Eksempel, Needless Needle får meg til å tenke på glad-siden til Bay Laurel. Crown Of Thornes kunne vært en Ozzy-ballade fra Ozzmosis. Rotten To The Bone trodde jeg et øyeblikk at var en Type`O Negative-cover. Allikevel er det en rød tråd i materialet på Obey som hele stort sett hele tiden minner oss på at det er WOD som er i spilleren.

Witches Of Doom@Facebook

Masse tøffe gitarriff, vel gjennomtenkte vokallinjer, refrenger med nynnefaktor, dynamikk, og lett lyttelig for alle med litt sans for mørk rock i sjangeren til nevnte sammenligninger. 

Jepp, de har et skjult spor type 13 minutt etter siste sang, men det må man jo ha for å ha alle gothens mystikkelementer intakt, må man ikke?

7, eller 8, eller 7….hmm, 7,5/10

Tracklist:

  1. The Betrayal
  2. Witches of Doom
  3. To The Bone
  4. Needless Needle
  5. Crown of Thorns
  6. Dance of the Dead Flies
  7. Rotten to the Core
  8. It's My Heart
  9. Obey