Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Zeromancer, knivskarpt orkester

av yngve

Zeromancer 21 Tom Lund

Bilde, fotograf: Tom Lund

Bandet slipper sitt første album på åtte år, release er 24. september.  Det er Krister@On It som deler ut informasjonen. 

Zeromancer@www

Starlight guides me through the night…

Pressemelding: "Vi er alle bare en del av historien. Her nå, plutselig borte. Det som betyr noe er hva vi gjør med de tiårene i solen vil får tildelt. Zeromancer vet veldig godt hva de skal gjøre. I over 20 år har de dedikerte elektrorockerne tatt rollen som arkitektene av menneskelig natur, som krønikerne av våre problemer og håp, vår kjærlighet og våre knuste hjerter. De har aldri sett seg så mye tilbake, og den lange pausen fra den fantastiske platen Bye, Bye Borderline har helt klart forandret soundet til ekstraordinære Alex Møklebust og Kim Ljung. Etter åtte lange år i stillhet er det klart for en triumferende tilbakekomst med Orchestra Of Knives. En vemodig, grublende, bittersøt statusrapport over menneskeheten, livet og døden, mørke og håp.

Elegant elektronisk som alltid, trekker de nye låtene en bemerkelsesverdig styrke fra deres monumentale arrangementer og fryktinngytende aura. Utstyrt med en vag følelse av nostalgi, forsterket av gamle familiebilder fra Ljungs fotoalbum, er Orchestra Of Knives Zeromancers mørke sjelekveld, en odyssé som prøver å forholde seg til det uomtvistelige faktum at alle skal dø. I stedet for å grave seg ned i elendighet og selvmedlidenhet, valgte de å bruke den intense erkjennelsen til å skape noe av det mest rørende, mest hjertefølte og lett de mest monumentale låtene noensinne. Tross alt er vi her fortsatt, ikke sant?

Dette er deres Songs Of Love And Death, et manisfest av alt som gjør oss menneskelig. Den ruvende Stand on Ceremony er en leksjon i rituell skjønnhet, den iriserende flimringen som er Mourners minner om de fineste øyeblikkene på Sinners International, Damned Le Monde er et hissig, dunkende rockemonster, og Terminal Love er intet mindre enn en genial kjærlighetsvise som får deg til å ville bryte ut i eufori og endorfiner.

Det harde og myke, det mørke og lyse, depresjonen og oppstemtheten. Alt flyter sammen på Orchestra Of Knives, et album verdig all uroen i vår tid. En gang for alle – Zeromancer er mesterne av elektronisk melankoli, designerne av en musikalsk verden som får næring av skyggene vi kaster. Det er altfor lenge siden vi følte oss forstått og rolig bare gjennom å lytte til en låt."